Речі для малечі: на що не варто витрачати кошти новоспеченим батькам

3,4 т.
Речі для малечі: на що не варто витрачати кошти новоспеченим батькам

Коли в родині з'являється малюк, то зникають спокій і гроші. Якщо питання "як повернути спокій?" більш риторичне, і багато в чому залежить від взаємопорозуміння між чоловіком та дружиною, то стосовно фінансів є про що поговорити. Найчастіше молоді батьки піддаються рекламі товарів для новоронароджених і готові скупити все, що бачать. Але чи варто?

Діти ростуть швидко, і не тільки чужі, а і свої. Звісно, є речі, без яких важко обійтись сьогодні, але є і такі, які можна з легкістю лишити у магазинних вітринах, а зекономлені кошти витратити на щось більш корисне. Читайте невелику підбірку не надто потрібних товарів для маленької дитини.

1. Одяг

Перед тим як купувати малюкові одяг і взуття, з яких він через місяць виросте, не посоромтеся запитати у подруг і родичів, чи не залишилося у них речей після діточок, які вже підросли.

Видео дня

2. Шикарні ліжечка

Звісно, окреме спальне місце дитині потрібне (якщо ви не прихильник спільного сну), але варто витрачатись на дорогі балахіди, рюшики і підвіски? Дитині вони навряд потрібні, до того ж всі ці аксесуари лише збирають пил і закривають доступ до свіжого повітря.

3. Ваги для немовляти

Їх купувати необов'язково, тим більше що для них ще потрібно шукати місце в квартирі. По-перше, ви будуте щомісяця зважувати малечу у педіатра, а по-друге, якщо вам все-таки потрібно постійно контролювати вагу дитини, то можна з легкістю користуватись звичайними вагами, які є майже в кожній родині (а якщо нема, то придбати їх буде дешевше). Спочатку зважується мама, а потім мама з малюком. Різниця цих двох значень і покаже вагу дитини.

4. Пристрої для підігріву дитячого харчування

Найчастіше такі речі залишаються незатребуваними. Всі сучасні пляшечки пристосовані для підігріву в мікрохвильовій печі. Там же їх можна і стерелізувати, для цього достатньо поставити їх в ємність з водою і залишити на пару хвилин при високому режимі нагріву. До речі, для цього можна скористатися і пароваркою. А якщо ви не прихильник мікрохвильової, то нагріти дитяче харчування можна просто поставивши пляшечку у ємність з гарячою водою.

5. Література для батьків

Ці книги коштують дорого, але ж все зараз легко можна знайти в інтернеті.

6. Іграшки

Вони поки не потрібні. Тим більше, м'які. Можна купити тільки кілька розвиваючих, найпростіших. Повірте, цього буде достатньо. Можливо вас це здивує, але дітей більше цікавлять речі з домашнього інтер'єру, а ще - кухонні приладдя - найкращі іграшки для дітей віком років так до трьох.

7. Дорога дитяча косметика

Креми, лосьйони, шампуні... Не варто сліпо довіряти рекламі. Милити малюка кожен день різною хімією зовсім не потрібно. Спочатку ви все одно будете купати дитину у водичці з відваром ромашки або інших трав.

Источник:ivona.bigmir.net
Источник
ivona.bigmir.net
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства