Найпоширеніші міфи про привчання дітей до горщика

2,3 т.
Найпоширеніші міфи про привчання дітей до горщика

Ваш малюк ще не опанував горщик? Не поспішайте панікувати, можливо ваші страхи, то лише міфи?

Коли дитина трохи підростає, і проблеми з животиком вже позаду, у новоспечених батьків з'являються нові, і одна з них - це привчання до горщика. А оскільки міфів на цю тему дуже багато, розглянемо найпопулярніші, та спробуємо розібратися, що ж них має сенс, а на що не варто звертати увагу.

Міф 1. Чим раніше почати привчання до горщика, тим швидше дитина навчиться ним користуватися

Насправді, чим раніше починається привчання дитини до горщика, тим більше потрібно зусиль і часу. "Туалетна" наука принесе швидкі і позитивні результати, якщо малюк досяг певного рівня фізіологічного розвитку. Крихітка може контролювати свій сечовий міхур і кишечник тільки тоді, коли у неї повністю сформовані м'язи і нерви сечостатевих органів, що відбувається у віці близько 18 місяців.

Видео дня

Міф 2. Якщо почати привчання до горщика пізніше, існує ризик, що дитина не буде готова до дитячого садочку

Цей міф - продовження попереднього, адже якщо почати привчання до горщика, коли організм малюка ще не готовий, а нервова система недостатньо сформована, цей процес буде більш довгим і важким для малечі. Дитина навчиться користуватися горщиком тоді, коли буде до цього фізіологічно готова. Тому якщо привчання дитини до горщика почати у віці близько 18 місяців, то успіх буде досягнутий набагато швидше і з меншими зусиллями. І, навіть якщо ви плануєте віддати малюка у 2 роки, то до цього часу, скоріше за все, він вже опанує цю складну науку.

Міф 3. Діти можуть користуватися горщиком вже в 9, 8 і навіть 6 місяців

Багато батьків з гордістю розповідають про те, що їхні діти почали користуватися горщиком досить рано. Швидше за все, мова йде про набутий рефлекс до спорожнення сечового міхура і/або кишечника на вимогу матері. Проте на другому році життя крихітки цей рефлекс несподівано зникає. Тим часом тільки до цього віку у малюка починає розвиватися здатність свідомо контролювати сечовий міхур і кишечник.

Пам'ятайте, що темпи розвитку у кожної дитини індивідуальні. Тому якщо один карапуз ще не вміє робити те, що роблять інші діти його віку, це не є серйозною проблемою.

Источник:ditey.com
Источник
ditey.com
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства