Винного у знущанні над дитиною у санаторії звільнили, але батько про це не знає

957
Винного у знущанні над дитиною у санаторії звільнили, але батько про це не знає

За результатами перевірки ДОЗ КМДА звільнено працівника санаторію "Орлятко" у Ворзелі, який для заспокоєння 8-річної дівчинки вирішив прив'язати її до стільця. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Батько Каті, Андрій Наливайко, розповів, що не чув про кадрові зміни у закладі, де стався інцидент із його дитиною.

"Ми спілкувалися із представницею ДОЗ ще у п'ятницю, одразу після інциденту. Мені сказали, що служба бере все під свій контроль. Мене ніхто не повідомив, хто насправді винен у ситуації, яка склалася", – розповів Андрій.

За словами Миколи Поворозника, спеціально створена комісія, до складу якої увійшли представники ДОЗу, ТМО "Санаторного лікування" та Служби у справах дітей та сім’ї КМДА, виявила порушення організації лікувально-педагогічного процесу.

Видео дня

Медичні працівники перевищили функціональні обов’язки, коли застосували фізичне обмеження до дитини. За фактом насильства над дитиною у санаторії відкрили кримінальне провадження

Нагадаємо, минулого тижня у санаторії Ворзеля 8-річну дівчинку насильно прив'язали до стільця, "щоб вона не поранилася". Про інцидент тато дитини розповів у своєму Facebbok, після чого історія набула розголосу.  "До всіх винних у порушеннях і ситуації, що склалася, буде вжито заходи дисциплінарного впливу. Особу, яка прийняла рішення про фіксування дитини до стільця рушником просто у залі їдальні, вже звільнено", – підкреслив Поворозник. Посаду звільненого співробітника у відомстві не уточнюють.

Також заступник голови КМДА зазначив, що результати перевірки комісії будуть передані до правоохоронних органів для надання правової оцінки.

Раніше батько 8-річної Каті, яку насильно прив'язали до стільця для заспокоєння у санаторії "Орлятко", Андрій Наливайко написав заяву в Ірпінській РВВС. Поводження з дитиною служби уповноважених з прав людини та дитини визнали нелюдським.

Андрій Наливайко привіз у психоневрологічне відділення закладу доньок 3 серпня. Чоловік одразу пояснив лікарю, який їх приймав, що у старшої доньки, Каті, може бути агресивна реакція на конфліктну ситуацію. Коли він приїхав у санаторій "Орлятко" на прохання молодшої доньки Ані 11 серпня, побачив старшу дитину в сльозах і прив'язану до стільця. Працівники санаторію пояснили, що вчинили так, щоб вона не поранилася.

За зачиненими дверима у їдальні дитину прив'язали до стільця й без відома батька зробили 2 ін'єкції. Самого ж Андрія не хотіли пускати у приміщення, де тримали його доньку. Після інциденту чоловік забрав старшу дитину. Їй зафіксували садна та оглянули у відділенні неврології ОХМАДИТУ.

Молодша донька вирішила продовжити відпочинок у санаторії. Адміністрація закладу вибачилася перед батьком.

Источник:
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства