Кришталевий черевичок

2,1 т.
Кришталевий черевичок

Купувати дитині першу пару взуття потрібно між дев'ятьма і дванадцятьма місяцями, коли малюк вже починає самостійно (без підтримки) стояти і намагається робити перші кроки. Коли малюк вчиться ходити, він дивиться не під ноги, а вперед. Тому зачіпає ніжками різні предмети на підлозі. А так як абсолютного порядку в будинку, де живе малюк, домогтися складно, взуття захистить дитину від травм.

Приміряти дитині взуття в перший раз буває й незручно, і ніяково. Може помилково здатися, що взуття мале, бо нога в неї не лізе, а малюк не може ні допомогти всунути ніжку в черевик, ні пояснити, малий йому цей черевичок чи ні. Щоб примірка не доставляла незручностей, посадіть дитину спиною до себе на коліна, і тільки після цього починайте приміряти взуття - так набагато простіше, звичніше, порівнянно з тим, як одягаєш взуття собі.

Видео дня

Але перш ніж починати примірку, розгляньте уважно все, що ви вибрали в магазині дитячого взуття за кольором, фасоном і ціною, і дайте відповідь для себе на наступні питання ...

Яка підошва у черевика?

Для малюка потрібно вибирати взуття з тонкою і гнучкою підошвою. У жорстких черевиках легко можна затнутися і боляче впасти, а це загрожує переляком, після якого дитина довгий час може відмовлятися намагатися ходити самостійно. Тому, перш ніж купувати взуття, її підошву потрібно спробувати погнути. Якщо вона погано згинається в руках дорослого, то маляті буде згинати ногу в таких "кайданах" ще складніше. Якщо взуття здається гнучким, потрібно приміряти його на малюка і подивитися, як він в ньому піде. В нормі, якщо дитина робить крок, черевик згинається біля основи великого пальця. Точно так добре згинатися повинен і верх у черевика, в іншому випадку стопі малюка при ходінні буде некомфортно.

Який зад у черевика?

Для того щоб взуття правильно сиділа на нозі, а стопа дитини не деформувалася, зад взуття повинен бути твердим. У якісного виробника дитячого взуття твердий зад на черевиках є обов'язково. Його видно, його легко визначити на дотик. Залишається лише переконатися, що жорсткість заду хороша, для цього потрібно просто-напросто спробувати його стиснути. Крім того, існує так звана ортопедичне взуття, у якої жорсткий не тільки зад, а й боковини. Така дитяче взуття строго обов'язкова при плоскостопості, але іноді її рекомендують носити і для профілактики (інформація про виробників такого дитячого взуття є на рекламних стендах практично в кожній дитячій поліклініці).

Які устілки у черевик?

Якщо лікар хірург-ортопед не дав рекомендацій, можна вибрати самі звичайні устілки. Якщо ж у дитини помічені будь-які порушення, нехтувати порадами про покупку спеціального дитячого взуття не варто. Зазвичай взуття зі спеціальними устілками робиться на замовлення. Воно допомагає скорегувати порушення. Таке взуття доведеться купувати дитині кілька років, але в комплексі з масажем і фізіотерапевтичними процедурами воно допоможе виправити недоліки.

Чи потрібен для дитячого взуття каблук?

Вважається, що невеликий каблучок на дитячому взутті запобігає небезпечному для дитини падінні на спину.

Який матеріал у дитячого взуття?

Взуття з натуральних матеріалів дихає, отже, в ньому не потіють ніжки. Це кращий варіант для малюка. У взутті з синтетичних матеріалів ніжки будуть швидше втомлюватися і потіти.

Якщо взуття відповідає всім вашим очікуванням, його можна сміливо приміряти. Але - не забувайте, місяця через три в магазин дитячого взуття вам доведеться повернутися. Адже настане час покупки наступної пари. Головне, не пропустити потрібний момент.

Мозолі і відмітини від підошов дитини на ногах, звичайно, вірні ознаки того, що взуття стало мале. Але доводити ніжки малюка до такого стану не варто. Щоб попередити мозолі, потрібно:

- поставити чобіток на підлогу, поруч з ним - поставити малюка. І оцінити, скільки вільного простору залишається від великого пальця до носка черевика. Якщо менше 1,5 см - пора купувати нове взуття; - зад черевика: якщо він виглядає трохи деформованим, ніби трохи зрушеним за каблук, значить, взуття пора міняти.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства