За кордон з немовлям

2,3 т.
За кордон з немовлям

Яка мама не мріє вирватися зі звичного погодувала-заколисала-змінила памперси-переодягнула-погуляли-погралися-погодувала... і опинитися де-небудь біля моря. Або біля річки, або в горах. Та де завгодно, тільки, щоб ні прибирання, ні готування, і хоч трошки часу на себе. Хочеться поїхати подалі від будинку, а подруги кажуть - ти що, він же ще такий маленький. Як же бути?

У першу чергу потрібно чесно зізнатися собі, що відпочинок за кордоном не для дитини, а для себе. Малюкові непогано буде і в селі за містом. Та тільки батьки теж люди, і мають право на бажаний відпочинок. Навряд чи дитині буде краще з втомленою мамою і роздратованим татом, але неподалік від будинку.

Вирішуємо: їхати чи ні

Поза всяким сумнівом, перед далекою поїздкою необхідно порадитися зі своїм педіатром. Якщо лікар вважає, що дитина здорова, і протипоказань до подорожі немає, то вам вирішувати, як бути далі. Давайте розглянемо основні побоювання, які зупиняють батьків перед поїздкою, і зважимо за і проти такого відпочинку.

Видео дня

Проти:

  • Ризик хвороби і можливої ??відсутності кваліфікованої медичної допомоги.
  • Складнощі дороги, перельоту.
  • Труднощі з організацією харчування малюка на відпочинку.
  • Проблеми акліматизації.

За:

  • Зміна звичної обстановки.
  • Можливість відпочити, оздоровитися і набратися сил.
  • Нові враження, які так необхідні новоспеченій мамі.

Якщо для вас «за» переважує, то можна прийняти всі можливі заходи, щоб звести до мінімуму ризик «проти». Про це детальніше.

Ризик хвороби

Це основний страх, який заважає батькам відправитися вдалину від будинку. Щоб впоратися з ним, постарайтеся продумати, що вам може допомогти у складній ситуації.

Необхідний мінімум для цього:

  • Аптечка з необхідними дитячими ліками.
  • Пам'ятка про надання першої допомоги дитині.
  • Ретельний підбір готелю або апартаментів.
  • Медична страховка для малюка.
  • Необхідні номери телефонів.
  • Далека дорога.

Літак, потяг, машина - у всього є свої переваги і недоліки. Короткий переліт маляті перенести легше, ніж довгу дорогу, однак саме літак найбільше лякає мам. Хтось сам боїться літати, хтось не впевнений, як малюк перенесе зліт і посадку, дорогу і довге очікування в аеропорту.

Важливо продумати, чим зайняти малюка, якщо він не буде спати - захопіть нові книги, іграшки, не забудьте і пару старих улюблених, якщо користуєтеся - соску. Важливо взяти з собою змінний одяг, вологі серветки, памперси, пиття і їжу.

«Хочу їсти!»

Найпростіше мамам, чиї дітки на грудному вигодовуванні - смачна і тепла їжа завжди з собою. Якщо малюк вже отримує прикорм:

  • Шукайте готель з дієтичним меню або знімайте апартаменти з кухнею і готуйте самі.
  • Візьміть з собою запас звичної їжі малюкові на перший час, поки ви не розвідаєте, де поруч продається відповідне вам банкове харчування або продукти. Адже в іншій країні може не бути крупи, дитячого чаю або того дитячого харчування, до якого ви звикли.
  • На форумах країни, в яку ви збираєтеся, почитайте, які місцеві торгові марки обирають мами, особливо зверніть увагу на кисломолочні продукти і дитячу воду.

Акліматизація

Під акліматизацією розуміють загальне нездужання і підвищену схильність до хвороб у зв'язку з адаптацією організму до нових умов існування.

Педіатри рекомендують планувати далеку поїздку як мінімум на 3-4 тижні, щоб організм малюка встиг не тільки звикнути до нових умов, а й відпочити.

Для поїздок вибирайте країни не дуже відмінні по клімату за Україною: Болгарію, Туреччину, Чорногорію, Хорватію. Не забудьте захопити з собою дитячий крем від засмаги і легкий одяг для захисту ніжної шкіри малюка на пляжі. Знайомство з морем починайте поступово, не купаючи малюка в перші дні і поступово збільшуючи час купання у наступні.

Як допомогти дитині адаптуватися на новому місці

Добре, якщо до поїздки за кордон ваш малюк бачив не тільки дитячий майданчик свого двору і то в напівсонному стані.

Невеликі поїздки заздалегідь - на природу, в гості, походи в магазини і кафе - підготують його до майбутнього подорожі.

Важливо дотримуватися в поїздці звичних для малюка ритуалів - ранковий масаж і умивання, купання, пісеньки і казки перед сном.

Головне - мамин настрій. Ви - та опора, яка потрібна йому в період змін. Дитина ще не знає, поїздка - це добре чи погано, зате відмінно відчуває мамин стан: мама спокійна і радісна, і їй добре.

Що б ви не вибрали - відпочинок за кордоном або на батьківщині, в ваших силах зробити його по-справжньому приємним і незабутнім.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства