Дитячий сніданок: що приготувати малечі?

2,7 т.
Дитячий сніданок: що приготувати малечі?

Кожний ранок ламаєте собі голову "що ж сьогодні приготувати на сніданок?" До вашої уваги 10 кулінарних порад, які полегшать вам ранкове "чергування" на кухні.

1. Багато дітей не люблять геркулесовую кашу. А може, ви просто не вмієте її готувати? Насправді все просто! Потрібно всипати в каструльку 100 гр. вівсяних пластівців, залити їх 150 мл. води, довести до кипіння і варити протягом 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, додайте 200 мл. молока, цукор за смаком, оберніть каструлю теплим рушником і залиште настоюватися протягом 15 хвилин. Готову кашу заправте вершковим маслом, розкладіть по тарілках і прикрасьте шматочками свіжих фруктів - бананами, яблуками, апельсинами.

Видео дня

2. Вівсяна каша з яблуками і корицею - ще одне дуже смачне і корисне блюдо для дитячого сніданку. Всипте в каструлю 150 гр. вівсяних пластівців, додайте 200 мл. яблучного соку, 200 мл. молока, цукор за смаком. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння, прикрутіть вогонь і варіть протягом 5 хвилин. Зніміть каструльку з вогню, укутайте теплим рушником і дайте настоятися ще 5 - 10 хвилин. Два яблука очистіть від шкірки і наріжте тонкими скибочками. У готову гарячу кашу додайте яблука, ½ ч. ложки меленої кориці і 70 мл. вершків. Добре перемішайте і подавайте до столу.

3. Дуже смачна пшоняна каша з кисломолочним сиром та родзинками напевно сподобається вашій дитині. Ретельно промийте один стакан пшона, перекладіть в каструлю, залийте літром води, доведіть до кипіння і варіть під кришкою на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Зніміть з вогню і злийте воду. В окремій каструльці закип'ятіть склянку молока, влийте в каструлю з пшоном, додайте 50 гр. масла, сіль і цукор за смаком, накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Слідкуйте, щоб ваша каша не кипіла, а лише томилася. Жменю родзинок або будь-яких інших сухофруктів ретельно промийте і замочіть в теплій воді на 30 хвилин. Воду злийте. Готову кашу зніміть з вогню, додайте родзинки і 200 гр. сиру. Ретельно перемішайте, накрийте каструлю кришкою, оберніть рушником і залиште паритися протягом 20 хвилин. Звичайно, приготувати таку кашу вранці в будні дні вийде не у багатьох, але побалувати дитину цією стравою у вихідні може кожен!

4. Також зранку можна побалувати дитину смачним манником - дуже ситним і корисним старовинним десертом. Дві склянки густого кислого молока змішайте з 2 ст. ложками рідкого меду і дрібкою солі. В отриману суміш всипте склянку манної крупи, ретельно перемішайте і залиште для набухання при кімнатній температурі на 2 - 3 години. Коли крупа добре набубнявіє, додайте одне яйце і соду на кінчику ножа. Ретельно все перемішайте і перелийте тісто в змащену вершковим маслом форму для запікання. Полийте ваш манник 3-ма ст. ложками вершкового масла і випікайте в розігрітій до 180? духовій шафі протягом 30 хвилин до золотистої скоринки. Подавайте манник гарячим або холодним, додавши до нього сметану, мед або варення.

5. Яскраві і корисні котлетки з морквою обов'язково сподобаються вашій дитині, просто сформуйте їх у вигляді смішних фігурок тварин. Такі котлетки можна приготувати заздалегідь, а вранці швидко обсмажити. Очистіть і натріть на дрібній тертці чотири моркви. Додайте ½ склянки манної крупи, 1 ст. ложку подрібненої зелені петрушки, сіль за смаком, ретельно перемішайте і трохи помніть фарш руками так, щоб морква дала сік. З отриманої маси сформуйте котлети і обсмажте їх в рослинному або топленому маслі по 10 хвилин з кожного боку. Подавайте зі сметаною.

6. Ще один дуже яскравий варіант дитячого сніданку - яєчня в солодкому перці. Солодкий болгарський перець містить велику кількість важливих мікроелементів і вітамінів, а яйця наситять організм вашого чада жирами, білками і вуглеводами. Вимийте, очистіть від насіння і просушіть один червоний і один жовтий болгарський перець. Відріжте від кожного перцю по одному кружечку товщиною в два сантиметри. На сковороді нагрійте 1 ст. ложку рослинної олії і швидко обсмажте кружечки перцю по одній хвилині з кожної сторони. У центр кожного кружечка влийте по одному яйцю, намагаючись не пошкодити жовток. Готуйте під кришкою протягом 2 хвилин. Перекладіть на тарілку, приправте сіллю і прикрасьте гілочкою кропу.

7. Дуже подобаються дітям і ліниві вареники. Замісити тісто з 500 гр. сиру, 5 ст. ложек борошна, одного яйця, 3 ст. ложок цукру і дрібки солі. Вимішуйте до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Готове тісто розкачати в довгий тонкий джгут і наріжте поперек невеликими шматочками. Відварюйте в злегка підсоленому окропі протягом двох хвилин. Подавайте зі сметаною, варенням і шматочками свіжих фруктів.

8. Апетитні і ароматні яблука з сиром не тільки смачні і корисні, але і порадують вашу дитину своїм яскравим виглядом. Протріть на сито 200 гр. свіжого сиру. Один яєчний жовток збийте до білого кольору з 1 ст. ложкою цукру і дрібкою ваніліну. З'єднайте сир з жовтком і ретельно перемішайте. Ретельно вимийте чотири червоних яблука. Гострим ножем зріжте верхню третину кожного яблука так, щоб вийшла кришечка. Чайною ложкою акуратно видаліть серединку у кожного яблука. Начиніть яблука сирною сумішшю, накрийте кришечками і помістіть в форму для запікання. Запікайте в розігрітій до 180? духовці протягом 10 хвилин. Подавайте зі сметаною або варенням.

9. Дуже легко приготувати кисломолочний сир з медом і горіхами. Три столові ложки фундука обсмажте на сухій сковороді протягом 3 хвилин, потім додайте 2 ст. ложки меду, і смажте, часто помішуючи ще одну хвилину. Остудіть і порубайте гострим ножем до розмірів великої крихти. Розімніть виделкою 500 гр. сиру, полийте 3 ст. ложками меду і посипте готовою горіховою крихтою. Подавайте до столу разом з половинкою яблука і цільнозерновим хлібцем.

10. Приголомшливо смачне бананове молоко готується буквально за пару хвилин! Подайте його з хорошими хлібцями з цільного зерна, і дуже швидкий повноцінний дитячий сніданок готовий. І не бійтеся експериментувати з цим коктейлем. Молоко можна замінити натуральним питним йогуртом, а замість бананів використовувати будь-які м'які свіжі фрукти і ягоди. У чашу блендера покладіть один нарізаний невеликими шматочками банан, додайте 1 ст. ложку цукру, 350 мл. молока і краплю ванільної есенції. Збийте до отримання однорідного коктейлю і відразу ж подавайте до столу. Що може бути простіше.

Смачного!

Читайте також: Макарони для дітей: секрети приготування

Источник:
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства