ЦІКАВА МАТЕМАТИКА: Навчаємо дитину рахувати по порядку

2,8 т.
ЦІКАВА МАТЕМАТИКА: Навчаємо дитину рахувати по порядку

Одночасно з формуванням знань у дітей про кількість предметів, варто познайомити їх і з порядковим значенням числа, а також рахунком предметів по порядку.

Перші порядкові числівники дитина засвоює в ранньому віці з мовлення дорослих в процесі вирішення різних практичних завдань. «Можна я буду перша», - запитує дочка. «Можна, ти будеш перша, а я буду друга», - відповідає мама. «Один чобіток тут, а де ж другий?» і т. д.

А ось відмінності порядкових від кількісних числівників діти осягнути лише тоді, коли дорослий пояснить, чому іноді говорять «один, два», а іноді «перший, другий».

Видео дня

Коли хочуть дізнатися, скільки всього предметів, їх рахують: один, два, три, чотири, п’ять. Рахуючи, ми знаходимо відповідь на питання: скільки? Але ж нам не завжди необхідно дізнаватись кількість предметів у групі. Можливо, нас цікавить тільки один якийсь предмет. Коли нам потрібно дізнатись, який він по порядку або на якому місці він в ряду інших предметів, тоді ми рахуємо так? Перший, другий, третій, четвертий, п’ятий.

У порядковому рахунку особливе значення має напрямок рахунку. Дорослий пропонує дитині порахувати і визначити, на якому місці знаходиться той чи інший предмет, перераховуючи предмети в різних напрямках. Наприклад, з чотирьох прапорців, що розміщені в один ряд, синій знаходиться на другом місці, якщо рахувати зліва направо. Якщо ж рахувати справа наліво, то він вже на третьому місці. Саме тому дітям пропонується рахувати предмети тільки в одному напрямку – зліва направо.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства