Затверджено новий порядок надання допомоги по безробіттю

462
Затверджено новий порядок надання допомоги по безробіттю

Міністерство соціальної політики України наказом № 613 від 15.06.2015 затвердило Порядок надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності (далі — Положення).

Після набрання чинності Положенням допомога по безробіттю призначатиметься центрами зайнятості з восьмого дня після реєстрації безробітного за його особистою заявою. Тривалість її виплати не перевищуватиме 360 календарних днів (особам, яким до досягнення пенсійного віку залишилося 2 і менше років — не більше 720 календарних днів) протягом двох років з дня її призначення.

Розмір допомоги особам, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передують реєстрації особи як безробітної, становить шість або більше місяців залишився незмінним. Однак якщо страховий стаж протягом 12 місяців, які передують реєстрації особи як безробітної, менший шести місяців або особа була звільнена з останнього місця роботи з підстав, передбачених пунктами 3, 4, 7 і 8 частини першої статті 40, статтями 41 (крім пункту 5) і 45 Кодексу законів про працю України, та в разі, якщо ця робота була її останнім видом зайнятості, допомога по безробіттю призначатиметься в мінімальному розмірі, який встановлюється правлінням Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Видео дня

Для застрахованих внутрішньо переміщених осіб розмір допомоги по безробіттю визначатиметься за місяці, що передують початку перерви страхового стажу, що сталася з поважних причин на підставі даних Державного реєстру (з урахуванням Індивідуальних відомостей про застраховану особу в разі їх наявності).

Допомога по безробіттю не надаватиметься особам, які не мають страхового стажу, однак право на її отримання, як і раніше, матимуть категорії осіб, зазначені у частині другій статті 6 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» від 02.03.2000 № 1533-III: молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства