Як варити вареники в мультиварці

26,1 т.
 Як варити вареники в мультиварці

Більшість господинь продовжує готувати вареники класичним способом за допомогою їх відварювання в наповненій водою каструлі на плиті. Проте цьому традиційному способу приготування є більш проста і зручна альтернатива - відварювання вареників в сучасній мультиварці. Примітно, що за смаком очевидної різниці між відвареними цими двома способами варениками не буде – в обох випадках вони вийдуть ніжними і соковитими.

Залежно від типу, марки і моделі мультиварки, вареники можна готувати в різних режимах - «Випічка», «Варка на пару» або ж «Тушіння». Рекомендується в основному режим «Варка на пару», але якщо він на вашій мультиварці відсутній, то підійдуть і аналогічні.

Для того щоб зварити вареники в мультиварці, вам потрібно:

В першу чергу, слід підготувати картоплю для начинки - очистіть її, ретельно промийте, після чого розріжте на чотири частини, викладіть на дно мультиварочної чаші, залийте зверху водою і посоліть за смаком;

Видео дня

В панелі управління виберіть режим «Варка» і встановіть таймер на півгодини. Якщо режим «Випічка» на вашій мультиварці відсутній, то замість нього картоплю для начинки можна приготувати в режимі «Випічка», «Тушіння» або ж «Варка на пару»;

В середнього розміру глибоку миску просійте пшеничну муку, після чого влийте в неї яйце, посоліть і додайте води стільки, щоб тісто вийшло крутим. Готове добре замішане тісто необхідно накрити чимось зверху, щоб воно не завітрилося, і дати йому постояти на протязі півгодини;

Поки тісто настоюється, очистіть і дрібно наріжте дві цибулини, а сало поріжте кубиками, викладіть його на попередньо розігріту сковорідку і розтопіть його. Після цього додайте в сковорідку дрібно нарізаний лук і обсмажуйте його до утворення золотистої скоринки;

Зварену картоплю перекладіть в окрему ємність, після чого висипте до неї половину обсмаженої з салом цибулі і потовчіть в однорідне пюре без грудочок;

В порожню мультиварочну чашу налийте холодної води і, закривши мультиварку кришкою, доведіть її до кипіння в режимі приготування «Варка» чи «Випічка»;

Тим часом тісто розкачайте в пласт приблизною товщиною півтора-два міліметри і за допомогою склянки наріжте з нього кружки однакового розміру;

На середину кожного кружка викладіть начинку, після чого зліпіть вареник у формі півмісяця, щільно защіпіть пальцями його краї і викладайте один за іншим в киплячу в мультиварці воду;

Коли ви викладете в мультиварочну ємність всі вареники, перемішайте їх спеціальною мультиварочною ложкою, а потім засічіть 6-7 хвилин, протягом яких вареники слід відварювати в незакритій кришкою мультиварці;

Коли вареники будуть готові, обережно перекладіть їх з чаші мультиварки на порційні тарілки, посипте зверху підсмаженою цибулею та шкварками.

Вареники на пару в мультиварці

Для того щоб зварити вареники в мультиварці на пару, вам потрібно:

Зліпити вареники за допомогою способу, що вказаний вище. Замість картопляної начинки можна взяти будь-яку іншу, наприклад, сирну - змішайте в мисці 300 грам сиру, дві столові ложки цукру, одне куряче яйце і щіпку солі, після чого отриману масу ретельно перемішайте і начинка для вареників з сиром готова;

В мультиварочну ємність налийте три мультиварочних склянки води, підсоліть її, потім накрийте мультиварку кришкою, встановіть на ній режим приготування «Варка на пару», поставте таймер на 40 хвилин і, натиснувши кнопку «Старт», запустіть мультиварку;

Спеціальну корзинку, призначену для розміщення в мультиварці для приготування страв на пару, змастіть попередньо маслом, а потім викладіть в неї підготовлені вареники так, щоб один до одного вони не торкалися;

Коли вода закипить, встановіть корзинку з варениками в мультиварці і закрийте її кришкою;

Встановіть таймер на 10-15 хвилин і дочекайтеся звукового сигналу, що сповіщає про завершення їх приготування.

Ледачі вареники в мультиварці

Для того щоб зварити ледачі вареники в мультиварці, вам потрібно:

Сир бажано протерти через сито, після чого до нього потрібно додати сіль, цукор і яйце, а потім ретельно розмішати;

Борошно просійте за допомогою сита і половину додайте до сирної маси, ретельно перемішайте, після чого додайте в неї ще трохи борошна;

Замісіть не надто круте тісто, щоб воно не прилипало до ваших пальців;

Зробіть з тіста «ковбаску», далі наріжте її невеликими шматочками, кожен з яких потім потрібно приплюснути пальцями;

В мультиварці попередньо закип'ятіть підсолену воду, після чого викладіть в неї вареники, не закривайте мультиварку кришкою, встановіть на ній режим приготування «Випічка» і встановіть таймер на 5-7 хвилин.

Скільки варити вареники в мультиварці

У режимі приготування «Випічка» вареники в мультиварці слід відварювати у вже закипівшій підсоленій воді протягом приблизно 6-7 хвилин, не закриваючи кришку мультиварки;

Якщо ви вирішили приготувати в мультиварці вареники в режимі «Варка на пару», то їх також слід опускати в киплячу воду, проте середній час приготування в цьому випадку складе 10-15 хвилин;

Ледачі вареники в мультиварці слід варити в режимі приготування «Випічка» на протязі хвилин 5-7 після того, як вода вже закипить. Кришку при цьому закривати не потрібно.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства