Отличные сырные лепешки!
На днях в сети нашла отличный рецепт от учасника Великого пекарського турніру! попробывала испечь сама - отлично получилось! Пальчики оближешь!
Інгредієнти:
борошно хлібне біле 500 г + для посипання столу;
сіль 10 г;
дріжджі швидкодіючі 7 г;
оливкова олія 25 г + для змащування столу і миски;
вода холодна 300 мл;
сир камамбер 150 г;
сир брі 150 г;
джем з айви 150 г;
джем з полуниці 150 г.
Приготування. Просіяти борошно в миску, додати сіль в одну сторону миски і дріжджі в іншу. Влити оливкову олію і трохи води. Почати замішувати тісто руками , поступово додаючи воду. Коли тісто збереться у вологий ком, змастити стіл олією і вимісити його на столі близько 10 хвилин до злегка липкої м'якої текстури.
Змазати миску оливковою олією, перекласти в неї тісто, накрити плівкою і поставити підходити до збільшення обсягу вдвічі.
Коли тісто підійде, присипати стіл борошном і викласти на нього тісто. Скачати його в валик товщиною з руку і розділити на рівні частини, які скачати в кульки.
Кожну кульку розплющити, покласти в центр половини кульок розкришений камамбер і джем з айви, в іншу половину - брі та джем з полуниці. Защипнути і акуратно розкачати качалкою.
Розігріти сковороду, змастити злегка маслом і пекти коржики 2-3 хвилини з кожного боку. Подавати теплими.