Ідеальна вікова різниця між дітьми

1,3 т.
Ідеальна вікова різниця між дітьми
Ідеальна вікова різниця між дітьми

Багато батьків бажають завести другу дитину, тут одразу виникає питання – яка оптимальна вікова різниця між дітьми? Гінекологи вважають, що, для початку, жіночий організм повинен повністю відновитися, інші думають, що чим раніше заведуть другу дитину, тим краще і веселіше їм буде разом рости і гратися. Багато батьків починають задумуватись про другу дитину уже в більш старшому віці.

Коли ж народжувати наступну дитину? Вчені, дослідили це питання і розказали про ідеальну різницю між пологами.

Видео дня

Німецькі гінекологи запевняють, що в такому питанні, в першу чергу, все має залежати від фізичного здоров’я жінки. Також, від того, наскільки майбутня мама і тато психологічно готові до появи в своєму житті ще одного малюка.

Проаналізувавши більш як 10 мільйонів історій вагітностей, вчені, все ж таки, назвали найбільш оптимальну різницю між пологами, вона становить від 1,5 до 5 років.

У випадку, якщо жінка вагітніє раніше, ніж 1,5 років після пологів, або проходить час більше ніж 5 років, це збільшує ризик розвитку ускладнень під час вагітності. Такий перерив може привести до передчасних пологів.

Також, ризик появи малюка з недостатньою вагою збільшується на 50-60%, якщо друга вагітність наступає дуже швидко, чи на 30-40% - якщо жінка повторно вагітніє після 5 років.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства