Як заживає шов після кесаревого розтину

16,1 т.
Як заживає шов після кесаревого розтину

От і сталося диво, Ви стали мамою. Тепер життя Ваша зміниться, у Вас з'явився малюк - справжнє щастя, але крім цього з'явилися і деякі проблеми. Хоч вони і, звичайно, незрівнянно малі порівняно з позитивними моментами, поговорити про них все-таки варто. Якщо пологи були не природними, то Вас напевно цікавить, коли заживе шов після кесаревого розтину.

Зазвичай він заживає досить добре і швидко. Спочатку він виділяється, має червонуватий чи фіолетовий відтінок, але з часом стає непомітним. Але як тільки відновиться Ваш живіт, так і шов повністю загоїться. Шрам після кесаревого розтину, як правило, теж не доставляє незручностей, по-перше, його колір з часом стає таким же, як колір шкіри навколо. А по-друге, він сховається під лобковим волоссям і тому його видно не буде.

Видео дня

Але іноді трапляється так, що після кесаревого розтину шрам виглядає потворно. Це буває тоді, коли шов заживає неправильно. Також шрам сильно виділяється у дівчат схильних до келоїдних шрамів.

У перші кілька днів після кесаревого, шов буде боліти. Не лякайтеся, це нормально.

Щоб прискорити загоєння шву, не нехтуйте правильним харчуванням. Корисні поживні речовини допоможуть Вам відновитися, в тому числі посприяють швидкому загоєнню шву.

Нерідко дівчата скаржаться на те, що над шрамом з'являється нависання. Шкіра висне прямо над швом. Що можна порадити в даному випадку... Намагайтеся тримати м'язи в тонусі. Прес і сильні фізичні навантаження Вам протипоказані до тих пір, поки повністю не заживуть внутрішні і зовнішні шви, а трапиться це як мінімум через півроку. Але Вам може допомогти плавання - цим спортом в більшості випадків займатися можна.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства