Лучшие щедривки и поздравления на Крещение

6,4 т.
Лучшие щедривки и поздравления на Крещение

Предлагаем вам лучшие щедривки и поздравления, которые наш народ создал для того, чтобы славить праздник Крещения.

Золотий хрест вишиваний

Золотий хрест вишиваний, Злетілися Ангелоньки, Взяли Христа на крилоньки, Понесли Го до церковці, Поставили на престолці. Взяли в книгах та й читати, Яке би Му ім’я дати. Дають йому: “Святий Петро”, – Мати Божа не злюбила. Мати Божа не злюбила, Від престолу відступила. Злетілись Анегелоньки, Взяли Христа на крилоньки, Понесли Го до церковці, Поставили на престольці. Взяли йому та й читати, Яке би Му ім’я дати. Дали ім’я: “Ісус Христос”, – Мати Божа це злюбила. Мати Божа це злюбила, До престолу приступила.

Видео дня

Там на річці, на Йордані

Там на річці, на Йордані, Там тиха вода стояла, Пречиста діва, діва Марія, Свого сина купала. А як скупала своєго сина В чисті пелени повила, В яслах на сіні, в божій яскині, Як на престолі положила. Гей, ти, пане, пане-господарю! Щасти, Боже, із Йорданом, Із Йорданом, із водицею, Із царицею, і усім домом, І усім добром, із твоєю дружиною, Із твоєю челядкою, Із дочками, як чічками. Господарю, як королю, щасти, Боже! З усім двором, із челядкою багатою, Із роями, із ланами, Із сусідами, із панами, Із Господом Христом Богом, На здоров’я, на літ много! Дай, Боже!

Ой на водах на Йорданах

Ой на водах на Йорданах Там Ганнуся молодая Біль білила, ручки мила, Срібний перстень загубила. Побігла-бігла по татусенька: — Ідіть, татусеньку, Перстень знайдіть! Татусь пішов — Перстень не знайшов, Перстень не знайшов — Додому прийшов. А миленький пішов, Перстень знайшов. Віншую тебе вінцем-барвінцем, Щонайкращим молодцем.

Ой, на леді, на Йордані

Ой, на леді, на Йордані Святять воду три янголи. Йордан воду розливає, Ворон-коні напуває. Там Орися біль білила, Рум’янеє личко мила, До місяця говорила: Ой, місяцю, місяченьку, Освіти ясно криниченьку, Немає ким дати знати — Їдь батеньку, біль збирати. Батенько сі відмовляє: Я не піду, не поїду, В мене сани не складані, Ворон-коні не ковані. Миленький сі не відмовляє А я піду, я поїду, В мене сани поскладані, Ворон-коні поковані, Буде Христос на Йордані.

Ой на Йордані тиха вода стояла

Ой на Йордані тиха вода стояла, Там Божа Мати свого Сина купала, Скупавши Його, В біленькі пелюшки повивала, Повивши Його, В золоті ясельця вложила, Зі срібла-золота Приголовочок приклала, Вложивши в ясельця, Тричі поколихнула: — Лелю-полелю, Мій Синоньку єдиний! Ой на схід сонця Приїхали три царі — Стали гадати, Чим це Дитя обдарувати. Один дарував Святим миром і кадилом, Другий дарував — Ім’я Ісус Христос дав, А третій дарував — Золоту квітку в ручки дав. То ж не квіточка — Христове Різдво, Усьому миру хрещеному радісно!

Віншування

*** З вечерею усіх смачною, з Йорданською святою водою! Щоби Ісус, що охрестився, Завжди в потребі заступився. За весь Ваш рід і за родину, За нашу неньку Україну, Щоб гості з’їхались бажані, Христос хрестився у Йордані!

*** Хай свята водичка скропить ваші личка і окропить ззовні, щоб були здорові! Хай окропить хату, щоб в ній зла не знати! Скропить всю родину, щоб жила щасливо! Колись на світанні сам Христос хрестився в річці Йордані!

*** Зірниця з неба світло кидає Ісус сьогодні Хрещення приймає Нехай ця зірниця в Йорданські свята Несе всі злагоди до Вашої хати. У Йорданську цю годину Віншую Вашу всю родину! Хай рід Ваш славиться в народі, Хай прибуває в Вашім роді! Я Вас усіх поздоровляю, Щастя радості бажаю. Нехай же справді буде так Як ми собі бажаєм, Щоб не згасав Йорданський знак Над нашим рідним краєм. Веселіться всі Христос ся Хрещає!

*** Сьогодні люди йдуть із Богом в серці, Щоб сполоснутись у святій воді. І вірю я, що добре все озветься, Що все на краще, зміниться в житті! Що та вода, гріхи всі наші змиє, Очистить душі, і внесе добро, Й озвуться тихо, віра і надія, І нас осяє ніжності тепло! Неначе Бог усіх благословляє, Своїх наївних дорогих дітей, Й з молитвами священик окропляє, Джерельну воду, і усіх людей! Молитви щирі, зміст їх залишився, У нас в серцях, на все життя, навік. Сьогодні Бог, Ісус наш охрестився, Душа свята, а тілом чоловік! Вода священна, ми її сприймаєм, Як перший крок до світлого знамення, Й усю рідню, і друзів привітаєм, З великим святом, Божого Хрещення!!!

*** Хай ангел торкнеться вас ніжно крилом, Зігріє щедрівка вам серце теплом, Хай радість, достаток наповнять ваш дім, Оселяться щастя та спокій у нім! Христос Хрещається!

*** Дай, Боже, що ми сказали, Аби і так стало і вам, і нам, І цьому щасливому двору, І всьому миру Господньому! Хай вам святиться, веселиться Святая йорданська водиця. Як нині і в рік, і від року в рік, І на цілий вік! Христос хрещається!

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства