Розмова з вчителем: 5 кроків до розуміння

690
Розмова з вчителем: 5 кроків до розуміння

Розмова з педагогом необхідна, якщо:

-він сам вас викликає;

-стався випадок , який зашкодив або міг зашкодити дитині;

-упереджене відношення до дитини зі сторони вчителя стало нормою;

Якщо після розмови з вчителем неприємні ситуації повторюються, потрібно йти "вище": до директора школи, в управління освіти.

Крок перший: Почніть з позитиву

На початку розмови подякуйте вчителю за те, що він знайшов час з вами зустрітися. Виразіть надію, що вам вдвох вдасться розв"язати конфлікт. Наприклад: "Я надіюся, що разом ми найдемо вирішення".

Видео дня

Крок другий: Визначте проблему

Краще зробити це заздалегідь. Запам"ятайте: чим чіткіше сформульована проблема, ти більше можливостей для її вирішення. Наприклад: "Останнім часом Ваня не хоче ходити в школу. Як ви думаєте, в чому причина?"

Крок третій: Ведіть діалог гідно

Уникайте погроз і зневажливого відношення до вчителя. Дайте зрозуміти в розмові, що ви займаєте позицію "Ми проти проблеми", а не "Я проти вас".

Крок четвертий: Підведіть підсумок

Якщо вам вдалося знайти вихід з ситуації, що склалася, бесіду можна закінчити словами:"Ітак, ми змогли домовитися, що..." Якщо розмова не вдалася, також констатуйте що:"Нажаль, ми не знайшли вирішення".

Крок п"ятий: Домовтеся про співробітництво

Подякуйте педагогу і виразіть надію на подальше взаєморозуміння. Наприклад: "Я рада, що ми змогли поговорити. Надіюся, що в майбутньому ми будем також разом вирішувати шкільні проблеми моєї дитини".

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства