Що робити, якщо дитина не хоче малювати

3,8 т.
Що робити, якщо дитина не хоче малювати

Малювання є улюбленим проведенням часу для більшості дітей. Світ кольорів і форм, відроджуючись на клаптиках паперу, заворожує і цікавить маленьких художників.

Чи стане ваш малюк маленьким художником чи ні - це вже не так важливо, але якщо він «мазюкає» пензлем по паперу або навіть просто ставить відбитки долоньок, розмальовує в розмальовках або книгах - це дуже корисно в усіх відношеннях. Потрібно всього лише привчити вашу крихітку до правил малювання.

Малювання необхідно малюкові для його повноцінного розвитку. Оглянувшись навколо, можна побачити, що більшість дітлахів дуже люблять малювати: хтось малює паличкою на піску, хтось - крейдою на асфальті, а хтось вдома або в дитячому саду фломастерами і фарбами. У їх малюнках є щось загадкове, цікаве і зрозуміле тільки для них. Однак іноді виникає така проблема, коли дитина не хоче малювати.

Видео дня

Перше, що потрібно зробити, зіткнувшись з такою проблемою - це заспокоїтися самим і розібратися з причинами такої поведінки дитини.

Ніколи не змушуйте дітей малювати. Запропонуйте, не нав'язуючи, але в разі негативної відповіді не наполягайте, а запропонуйте якесь інше заняття.

Купуйте дитині розмальовки з його улюбленими мультиплікаційними героями. Але головне - не віддавайте просто так, а сядьте з ним і пограйте. Самі розфарбуйте картинку і розкажіть якусь історію про неї. Після цього запропонуйте малюкові самому домалювати що-небудь на картинці.

Обов'язково потрібно відзначити успіх дитини і похвалити його. Але робити це потрібно не «фальшиво» і за щось конкретне. Запропонуйте малюкові незвичайну техніку малювання - наприклад, малювати по мокрому листу, зубною пастою, вашою косметикою і т.д.

Якщо навіть ваша дитина не любить малювати - не турбуйтеся: можливо, їй просто не цікаво або вона втомилась або просто не любить малювати те, що їй потрібно. Тому, в першу чергу, запропонуйте малюкові намалювати саме те, що він любить найбільше і що його захоплює. В результаті чого ви переконаєтеся в тому, що вашому малюкові дійсно дуже подобається малювати.

Не всі люди в світі володіють даром художника від природи, але більша частина з нас вміють малювати. Тому просто варто трішки позайматися з вашим малюком, розвиваючи творчі здібності крихітки - нехай навчиться малювати на рівні свого віку. Це навчить дитину бути набагато уважніше до навколишнього світу, приймати його у всіх фарбах, тонах, бачити різноманітність форм, бачити кольорову гаму, розвивати естетичний смак.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства