Дружні стосунки з батьком

2,3 т.
Дружні стосунки з батьком

Батько має величезне значення для формування дитини з моменту народження. Не всі чоловіки відчувають батьківські почуття відразу, найкраще, що може зробити батько в цьому випадку - любити матір і чекати, поки прокинутися батьківські почуття.

Саме батько грає важливу роль в усвідомленні статі дитини. Папа для дитини зразок мужності, чоловічого начала, він є прикладом для поведінки, джерелом авторитету і впевненості. Батько веде дитину по шляху пізнання світу, техніки, праці. Він орієнтує дитину на майбутню професію. Тільки батько може сформувати вміння протистояти тиску групи, здатність до ініціативи. Якщо дитина прив'язана до матері, вона не може протистояти агресії суспільства.

Видео дня

Авторитарна поведінка батька позитивно впливає на розумові здібності дитини. Батько сприймається героєм в очах дитини, здатним захистити і розігнати всі тіні і всіх чудовиськ, він всемогутній і може все!

Батьківська любов відрізняється від материнської любові. Вона має інший характер. Любов мами базується на нерозділеному почутті, а любов батька потрібно заслужити.

Мама уособлює будинок, тепло, затишок. Батько - це інше. З народження дитини батько грає не таку важливу роль, як мати.

Батько відкриває для малюка інший полюс людського буття - це світ розуму, дисципліни, порядку, предметів, створених людськими руками, пригод і подорожей. Батько вказує дитині шлях у житті і тому його любов обумовлена. У цьому є позитивні і негативні моменти. Послух дитини дарує любов батька, а непослух загрожує її втратою. З іншого боку її завжди можна заслужити гарною поведінкою.

Батько розвиває в дитині такі якості, як неквапливість, стриманість, безтурботність, емоційну врівноваженість, оптимізм, спокій, відповідальність, старанність.

Вплив батька на виховання хлопчика

Буває так, що батько вимагає від дитини бути ідеальним і це не дозволяє їм просто насолодитися спілкуванням. Якщо батько вирішив навчити дитину їздити на велосипеді, але у дитини це виходить поки погано, а батько критикує і вимагає негайного результату, то з часом у дитини пропаде бажання їздити на велосипеді. У малюка з'являється страх, йому здається, що він нічого не вміє робити і що батько такої ж думки про нього. Правильніше було б підбадьорити дитину і чудово провести час разом.

Хлопчики, наслідуючи чоловікам чи старшим хлопчакам, вчаться поводитися по-чоловічому. Адже з народження їм не дано бути чоловіком по духу, цього ще треба навчитися. Але наслідують хлопчики тільки тим, хто їм подобається, до кого розташовані. Син не може брати приклад з батька, який дратується через дрібниці, нетерпимий. У цьому випадку хлопчик може потягнутися до матері і буде копіювати її манери і захоплення.

Щоб з хлопчика виріс справжній чоловік, батько повинен більше проводити часу з сином, здійснювати спільні прогулянки, екскурсії. Не варто сварити хлопчика, коли він плаче, коли грає в ігри, призначені для дівчаток, змушувати постійно займатися спортом.

Вплив батька на виховання дочки

Важлива участь батька і у вихованні дівчинки. Дівчинка не наслідує батька, але їй важлива його підтримка і увага. Батько повинен бути уважним і похвалити зачіску, захопитися сукнею, схвалити її допомогу мамі чи захоплення рукоділлям. Батько грає важливу роль у формуванні самооцінки, показуючи схвалення її здібностям, зовнішності.

Якщо дівчинка виховується без участі батька то, не маючи уявлення про реальні відносини між жінкою та чоловіком, у неї сформується неправильне відносини з представниками чоловічої статі. Спілкуючись з батьком, дівчинка пізнає чоловічу психологію, вчиться підлаштовуватися під неї. Будучи дорослою, вона будує відносини з чоловіками за аналогією з тими, які були у неї з батьком. Майбутнє дівчинки визначається відносинами з батьком. Доведено, що дівчатка закохуються і вибирають собі супутника життя, який нагадує батька. Дівчинка буде цінувати в чоловіках ті якості, які закладені в її батька. Ігри з дітьми

Тата люблять грати в галасливі ігри з дітьми. Діти легко збуджуються в ході таких ігор, а це призводить до тривожного сну і нічних кошмарів. Папі потрібно пам'ятати, що діти слабо відрізняють реальні і вигадані події. У грі люди для них перетворюються на ті образи, з якими вони грають. Від 2 до 4 років малюки не можуть керувати своїми почуттями та емоціями. Тому грати в такі ігри потрібно, недовго і вибирати добрі сюжети.

Якщо батьки розлучилися

Якщо так трапилося, що батьки розлучилися, дитина може висловлювати агресію в період статевого дозрівання. Діти, у вихованні яких не бере участь батько недисципліновані, агресивні, асоціальні. Хлопчики, що не мають досвіду спілкування з батьком, надалі не можуть повноцінно виховати своїх дітей, погано ставляться до матері.

Якщо діти не спілкуються з батьком, то виростають людьми, які відчувають себе беззахисними і знедоленими, вони відчувають страхи, вважають себе неповноцінними.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства