Медики розповіли, як вгамувати тахікардію за одну хвилину

53,5 т.
тахікардія

Медики стверджують, що позбутися від неприємного стану, до якого призводить збій у серцевому ритмі, пацієнту допоможуть дві нескладні вправи.

Про це повідомляє видання Medik Forum.

Відповідно до думки фахівців, зупинити тахікардію можна всього за одну хвилину.

Перша вправа - це маневр Вальсальви (впливає на блукаючий нерв, який контролює частоту серцевих скорочень). Для виконання цього маневру потрібно зробити глибокий вдих, напружити м'язи живота, затиснути ніс великим і вказівним пальцем, закрити рот та очі. Після цього, не звільняючи носа і рота, спробуйте зробити видих, продовжуючи напружувати прес.

Відео дня

Читайте: Названий фрукт, який підтримує гарну роботу серця

Під час виконання другої вправи людині потрібно затримати дихання і на кілька секунд занурити обличчя у ємність із холодною водою. Медики зазначають, що при різкій зміні температури тіла серцебиття людини сповільнюється, тому ця вправа допомагає, якщо міокард раптом починає битися прискорено.

Однак експерти звертають свою увагу на те, що ці вправи не можна використовувати, якщо тахікардія супроводжується сильним болем у грудях або є відчуття гострої нестачі повітря.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені пояснили, чим небезпечний надлишок вітаміну D.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки