Лікарі попереджають: набряклість ніг може бути симптомом небезпечного для життя стану

27,6 т.
Лікарі попереджають: набряклість ніг може бути симптомом небезпечного для життя стану

Набряклість ніг може бути звичайним явищем у багатьох людей: вона може трапитися через спеку або тривалий період на ногах. 

Як повідомляє Express.co.uk, набряклість, однак, може стати і проявом небезпечної хвороби, такої як серцева недостатність, захворювання нирок, легенів або вона також може бути викликана ліками від високого кров'яного тиску. 

Серцева недостатність - тривалий стан, який із часом має властивість погіршуватися.

Читайте: Розпізнати вчасно: 9 ранніх симптомів раку легенів

Лікарі також звертають увагу на хворобу, яка називається лімфодема. Патологічний стан, що супроводжується наростаючим набряком м'яких тканин ураженої області (найчастіше - нижніх кінцівок). Набряк при лімфедемі розвивається через порушення відтоку рідини по лімфатичних судинах.

Відео дня

Лімфодема є хронічним захворюванням, яке виникає, коли лімфатична система не працює належним чином.

Щоб полегшити симптоми цієї недуги лікарі рекомендують позбавитися від зайвої ваги, а також збільшення споживання білка.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", підвищена кислотність і печія можуть бути небезпечними симптомами трьох видів раку

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки