Що їсти, щоб дожити до 100: складений повний список продуктів, якими харчуються довгожителі

14,0 т.
Що їсти, щоб дожити до 100: складений повний список продуктів, якими харчуються довгожителі

Жителів п'яти громад з усього світу (японської Окінави, італійської Сардинії, грецького острова Ікарія, півострова Ніко в Коста-Ріці, міста Лома Лінда в Каліфорнії об'єднує те, що, в середньому, вони живуть майже до 100 років. Ці місця проживання довгожителів називаються "Голубими зонами".

Команда National Geographic разом з письменником Деном Буттнером та іншими вченими провела дослідження, в ході яких намагалися з'ясувати головні правила життя, які об'єднують представників цих загадкових точок планети.

У сьогоднішній публікації розкриваємо секрети раціону жителів "Блакитних зон".

Окінава: їжте кожен день щось з землі і щось з моря

Окінава (Японія) це Блакитна зона, відома своєю цілорічної сонячною погодою і пляжами, і, звичайно ж, наявністю великої кількості "сотників" (людей, які доживають до 100 років). Їх секрет довголіття простий: кожен день вживати їжу з землі і з моря. Наприклад: водорості, гіркі дині, тофу, часник, коричневий рис, зелений чай і гриби.

Відео дня

Сардинія: їжте багату кальцієм і білком їжу

Один з найбільш унікальних чинників, який супроводжує тривалості життя на Сардинії, це стара традиція населення пасти кіз і овець. Звичайно, цей вид діяльності гарантує гарну щоденну зарядку для організму. Більше того, він є незамінним джерелом багатої кальцієм і білком їжі: молока і сиру. У сардинці є ще один дуже важливий секрет довголіття: займатися любов'ю щонеділі. Візьміть це і ви собі на замітку!

Ікарія: дотримуйтесь середземноморську дієту

На невеликому острові Ікарія (Греція) люди дотримуються середземноморської дієти рослинного походження, яка також є незамінною для людей з серцево-судинними захворюваннями. У своїй книзі Буттнер називає Икарию "островом, де люди забувають вмирати". Найбільш уживаними продуктами на цьому острові вважаються картопля, баранячі боби, сочевиця, спаржева квасоля, козяче молоко, зелень, фрукти і мед, невелика кількість риби і ще менше м'яса.

Нікою: їжте регулярно патисони, боби і кукурудзу.

В основі щоденного раціону жителів півострова Нікою (Коста-Ріка) лежать три низькокалорійні продукти: патисон, боби і кукурудза. Вони є серйозним джерелом волокон для серця, вітамінів і мінералів. Боби також забезпечують організм білком, який є основою рослинної дієти.

Лома Лінда: їжте вегетаріанську їжу з додаванням риби

їЛома Лінда це громада адвентистів сьомого дня, яка не тільки відкидає куріння, вживання алкоголю і використання засобів масової інформації, а також дотримується, так званої, "Біблійної дієти". Дивно, адже ті, хто веде такий спосіб життя, живуть в 10 разів довше, ніж ті, хто цього не роблять. Дієта включає в себе зернові продукти (наприклад, вівсянка і хліб з цілісної пшениці), горіхи, фрукти, такі як авокадо, фініки, інжир, а також овочі. Вони воліють пити воду або соєве молоко, також не відмовляються від вживання невеликої кількості м'яса і риби.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки