Дихальна гімнастика: унікальні вправи для схуднення

73,1 т.
Дихальна гімнастика: унікальні вправи для схуднення

Китайська нація на нашій планеті визнана однією з найбільш худих. Кожного жителя цієї країни буквально з народження вчать керувати своєю внутрішньою енергією, своїм тілом, свідомістю, емоціями.

Мудрі китайці з незапам'ятних часів встановили зв'язок між диханням і нормалізацією обмінних процесів, адже завдяки кисню, що міститься в повітрі, метаболізм прискорюється.

Представляємо до ваї уваги дихальну гімнастику для схуднення "Цзяньфей", створену китайськими цілителями.

Читайте: Проста дихальна вправа для здоров'я серця

"Цзяньфей" - це безцінний подарунок людям, які прагнуть позбутися зайвої ваги. Навіть сучасна медицина визнала, що регулярне виконання цих дихальних вправ надає надзвичайно позитивний вплив на організм:

Відео дня

- Зміцнюється серцево-судинна система, поліпшується постачання киснем всіх тканин;

- Чергування різних видів дихання є чудовим внутрішнім самомасажем. Як наслідок, покращується робота всіх внутрішніх органів;

- Підвищується швидкість метаболічних процесів, що сприяє очищенню організму від шлаків, як наслідок, в шлунково-кишковому тракті починають краще засвоюватися поживні речовини. В результаті покращується загальний стан організму, зміцнюється імунітет, підвищується працездатність, розвивається стійкість до стресу.

- Дихальна гімнастика "Цзяньфей" притупляє відчуття голоду, що полегшує проведення розвантажувальних днів і людина без особливих зусиль може скоротити свій раціон.

Гімнастика "Цзяньфей" включає в себе 3 вправи - "Хвиля,"Жаба" і "Лотос". Регулярно виконуючи ці вправи, можна протягом перших двох днів скинути близько кілограма, а через 2-3 місяці втрати у вазі можуть скласти від 8 до 12 кг.

"Цзяньфей" доступна кожному і практично не має протипоказань.

Вправи не вимагають спеціальної підготовки і спеціального костюму. Єдина умова - щоб одяг не сковував рухи.

Читайте: Проста дихальна гімнастика для полегшення болю в спині

Вправа "Хвиля"

Вправа "Хвиля" дивним чином знижує відчуття голоду, що особливо актуально в розвантажувальні дні або у вечірні години, коли виникає спокуса перекусити.

Вправу можна виконувати в будь-якому положенні: лежачи, сидячи, стоячи, навіть при ходьбі і їзді на велосипеді, проте новачкам краще робити "Хвилю" лежачи. Для цього потрібно лягти, зігнути ноги в колінах, поставивши стопи на ширині плечей. Одну руку покласти на живіт, другу - на груди. Зробити глибокий спокійний вдих, при цьому піднімаючи груди і втягуючи живіт. На видиху груди втягується і випинається живіт. Таким чином цикл "вдих-видих" немов створює хвилю. Частота дихання повинна відповідати частоті, з якою ви зазвичай дихаєте. Потрібно намагатися, щоб амплітуда рухів грудей і живота була максимально можливою, але при цьому не доставляла дискомфорту. Повний цикл дихання (вдих-видих) виконується не менше 40 разів. З часом бажано кількість підходів збільшити до 60. Якщо під час виконання вправи з'являється запаморочення, дихання потрібно сповільнити.

Вправа "Жаба"

Для її виконання потрібно сісти на невисокий стільчик. Висота стільця повинна бути такою, щоб кут між стегном і гомілкою був прямим або трохи менше. Ноги поставте на ширину плечей. Ліктями обіпріться на коліна. Жінки стискають ліву руку в кулак і обхоплюють її правою рукою, чоловіки - навпаки - обхоплюють лівою рукою стиснуту в кулак праву руку. Зіпріться лобом об кулак, прикрийте очі і постарайтеся розслабитися. Зробивши глибокий вдих, з силою видихніть, уявляючи собі, що з видихом позбавляєтеся від переживань і втоми. Налаштуйтеся на те, що під час виконання вправи у вас буде надуватися живіт, як це відбувається у жаби.

Тож почнемо. Повільно, спокійно вдихайте через ніс, направляючи повітря в живіт, затримайте дихання на пару, трійку секунд, зробіть ще один короткий вдих і повільно видихніть через рот. Під час видиху живіт повинен опадати, бути розслабленим і м'яким. Під час виконання цієї вправи груди рухаються рівномірно, а живіт то роздувається, то втягується. З боку це нагадує дихання завмерлої жаби, яка зосереджено спостерігає за тим, що відбувається навколо. Вправа виконується по 15-20 хвилин три рази на день.

Для запобігання запаморочення, після закінчення вправи випрямтеся, посидьте кілька секунд із закритими очима, і тільки потім відкрийте очі і потягніться руками вгору.

Цю вправа не рекомендується виконувати в реабілітаційний період після порожнинної операції (повинно пройти не менше 3-х місяців після хірургічного втручання) і жінкам в "критичні дні".

Читайте: Легка гімнастика, яка омолоджує ендокринну систему

Вправа "Лотос"

Цю вправу найкраще робити в позі "Лотоса", але оскільки ця асана, незважаючи на легкість, для новачка складна, оскільки вимагає хорошої гнучкості колінних і тазостегнових суглобів, то вправу можна виконувати сидячи "по-турецьки" або просто сидячи на невисокому стільчику так, як вам зручно. Спина повинна бути випрямлена, плечі і підборіддя злегка опущені, очі прикриті, руки кладуться на ноги перед животом долонями вгору. У жінок ліва долоня знаходиться поверх правої, у чоловіків - навпаки - права долоня зверху.

Ця вправа за своєю суттю є медитацією і виконується протягом 20 хвилин у 3 етапи. Перші 5 хвилин - етап усвідомленого дихання. Постарайтеся дихати рівно і глибоко, але беззвучно, щоб груди і живіт не дуже помітно рухалися. Прислухайтеся до свого подиху, сконцентруйтеся на процесі.

Наступні 5 хвилин ослабте контроль. Постарайтеся вдихати максимально природно, а видих робити довгим, рівним і беззвучним.

На заключному етапі (останні 10 хвилин) постарайтеся максимально розслабитися, заспокоїтися і дихати як зазвичай, насолоджуючись легкістю і спокоєм. Як і "Жабу", "Лотос" бажано виконувати 3 рази на день, особливо на стадії інтенсивного схуднення.

Як бачите, всі вправи надзвичайно прості і виконувати їх можна де завгодно. Крім того, додатковими бонусами від занять стануть легкість, бадьорість і гарний настрій, чого я вам бажаю від усієї душі.

Нагадаємо, раніше "Обозреватель" писав, як перемогти стрес за 76 секунд.

Джерело:V-garmonii-s-soboi
Джерело
V-garmonii-s-soboi
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки