Дієтологи порадили вагітним їсти поменше риби
Дієтологи заявили, що надмірне вживання вагітними жінками риби підвищує ризик виникнення у їхніх дітей ожиріння.
При помірному споживанні риби (від одного до трьох разів на тиждень) дослідники не знайшли ніяких зв'язків із швидким зростанням потомства або його ожирінням (для дітей віком до шести років), тоді як часте вживання риби вагітними жінками призвело до зростання ймовірності появи ожиріння у потомства до чотирьох років - на 14%, і на 22% - до шести, пише Стрічка.
Діти, у зловживаючих рибною дієтою жінок, ростуть швидше звичайного і згодом ризикують стати огрядними. Причину цього вчені вбачають у ртуті і пестицидах, яка призводить до гормональних зрушень при розвитку плода в утробі матері, а також (як показали раніше проведені дослідження) пошкодження імунної і нервової систем.
Читайте: Лікарі розповіли, як вагітним уберегти дитину від хвороб
Медики рекомендували обмежити вживання хижих риб, таких як, наприклад, королівська макрель, меч-риба, акула і кафельник. Вони, на думку вчених, можуть містити більше забруднюючих речовин, ніж інші морські мешканці. Вчені також відзначають, що в рибі міститься безліч корисних для людини сполук, зокрема білків, вітаміну D і омега-3 жирних кислот, тому повністю відмовлятися від неї вагітним жінкам немає необхідності.
Як повідомляв "Обозреватель", названі смачні продукти, які зміцнюють здоров'я вагітних.