Вчені назвали продукти, які "перетворюють" жир в м'язи

42,5 т.
Вчені назвали продукти, які 'перетворюють' жир в м'язи

Вживання 2-4 порцій ягід на день або келих вина допомагає організму спалювати жир, а також сприяє зменшенню млявості м'язів. Такий висновок зробили вчені з Вашингтонського державного університету в США.

Експерти заявили, що активна речовина ресвератрол, що міститься в ягодах і винограді, може бути неймовірно корисною в боротьбі із зайвою вагою, - пише The Daily Mail.

Читайте: Вчені розкрили несподіваний секрет, чому талія обростає жиром

У ході дослідження на мишах, з'ясувалося, що ресвератрол допомагає перетворювати білий жир, який накопичує ресурси в бурий, який їх витрачає.

Читайте: Топ-7 рецептів для схуднення за допомогою трав

Відео дня

"Поліфеноли, в тому числі ресвератрол, збільшують експресію гена, який окисляє харчові жири. Ці речовини перетворюють білий жир в бурий, який спалює ліпіди (жири) у вигляді тепла, допомагаючи тримати тіло у формі і запобігти ожирінню і метаболічним порушенням" - заявив провідний дослідник професор Мін Ду.

Ресвератролом особливо багаті чорниця, полуниця, малина, виноград і яблука, а також червоні вина, такі як Мерло або Каберне Совіньон.

Як повідомляв "Обозрвеатель", раніше лікарі назвали головну причину ожиріння.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки