Медики розповіли, яким людям нереально скинути зайву вагу

14,5 т.
Дієта, раціон

Австралійські вчені пояснили, які типи людей не можуть скинути вагу. Медки встановили, що причина криється в психіці людини.

Про це повідомляє видання АН.

Під час досліджень аналізувалися звички харчування населення і вплив їх на організм. В результаті вчені розділили людей, яким практично неможливо дотримуватися дієти на п'ять категорій. В першу, найчисленнішу, увійшли перфекціоністи - зациклені люди, які ставлять перед собою занадто високі цілі і в підсумку у них виникає стрес, що призводить до посиленого прийому їжі.

Вони замість того, щоб позбутися надмірної маси, за наявності такої, навпаки, можуть набрати ще більшу вагу, таких людей близько 41%. До другої належать "одержимі" - вони отримують задоволення від прийому їжі і не можуть собі в цьому відмовити. Найчастіше страждають ожирінням і порушенням роботи обмінних процесів в організмі, що виникає в результаті переїдання, таких людей близько 25%.

Читайте: Продукти з ГМО і рожева ковбаса: лікар розвінчав популярні міфи про харчування

До третього типу належать гурмани - вони отримують естетичне задоволення від самого процесу. Найчастіше вони їдять повільно, із шиком, люблять нові страви і насолоджуються отриманням різних вражень від їжі. Вони запросто можуть спробувати екзотичні продукти, які не використовують у національній кухні їхньої батьківщини, частка таких людей становить 15%.

Четвертий тип отримав назву "товариський" - до нього належать любителі поговорити за столом, вони не дотримуються дисципліни і не можуть обмежувати свій раціон, теж займають 15% у загальній кількості людей, нездатних знизити масу тіла.

П'ятий тип вчені назвали "розпущеним", тому що ці індивідууми не можуть планувати своє харчування, вони постійно перекушують, якщо спонтанно побачать який-небудь продукт на своєму шляху - їх близько 4%.

Як повідомляв "Обозреватель", енергетичні напої провокують у чоловіків смертельну хворобу.