Експерти розповіли, які продукти шкідливо зберігати в холодильнику
Експерти склали перелік продуктів харчування, які лише марно займають полки в холодильнику - їх краще вийняти і зберігати в іншому місці.
Виявляється, зберігати деякі продукти в умовах низької температури холодильника не просто не потрібно, а потенційно небезпечно для здоров'я, передає LadyHealth.
Однак багато людей про це не знають і наполегливо розміщують їх на зберігання саме в холодильник.
Читайте: Коли їжа стає отрутою: названі продукти, які не можна розігрівати
У цей список увійшли такі продукти, як: - консерви, - копченості, - варення, - тропічні фрукти, - шоколад (цукерки), - рослинна олія.
Перші три позиції цього списку зайняли продукти, які, як пояснюють експерти, виготовляються за такою технологією, яка і без змісту в холодильнику забезпечує їх збереження. Фрукти не витримують низьких температур і починають гнити, в результаті чого з них можуть виділятися шкідливі речовини - тому їх найкраще зберігати в сухому місці з кімнатною температурою. Такі фрукти як гранати, цитрусові і хурму фахівці рекомендують при цьому обернути декількома шарами паперу і. У такому вигляді їх можна зберігати в звичайному кухонній шафі.
Читайте: Названо найнебезпечніші поєднання продуктів і ліків
Шоколад і цукерки не підлягають зберіганню в холодильнику, оскільки при низькій температурі на їх поверхні виступає конденсат, який після висихання залишає найдрібніші кристали цукру - "сивину", що значно псує смак, не кажучи про вигляд. Що ж до олій, то їх не варто поміщати в холодильник з тієї причини, що в холоді починають розшаровуватися, пускають пластівці і втрачають смакові якості.
Як повідомляв "Обозреватель", лікарі назвали продукти, які рятують людей похилого віку від хвороб.