Пиво, яке лікує: вчені створили особливий напій

8,6 т.
Пиво, яке лікує: вчені створили особливий напій

Вчені з Сінгапуру знайшли спосіб пивоваріння, яке може поліпшити здоров'я кишечника і підвищити імунну систему.

Про це повідомляє видання Еxpress.

Нове спеціальне пиво тепер включає пробіотичний штам Lactobacillus paracasei L26, який спочатку був узятий з кишечника людини. Вчені стверджують, що бактерії мають здатність "нейтралізувати" токсини і віруси і навіть підвищити імунну систему.

Створення рецепта, який включає оптимальну кількість живих пробіотиків, зайняло у автора дев'ять місяців.

Читайте: Що їдять довгожителі: продукти, які продовжують життя

Відео дня

"Користь для здоров'я пробіотиків добре відома. Хоча хороші бактерії часто присутні в продуктах харчування, які були ферментовані, наразі на ринку немає пива, що містить пробіотики. Розвиток достатньої кількості живих пробіотиків у пиві - складний крок, оскільки пиво містить хмелеві кислоти, які запобігають росту і виживання пробіотиків", - розповіла автор рецепту Чан Мей Чжі Алкіне.

Вона зазначила, що для цього пива, як пробіотичного мікроорганізму, використовувалася молочнокислая бактерія.

 "Я впевнений, що пробіотичне дружелюбне пиво буде схвально сприйняте любителями хмільного напою, оскільки тепер вони зможуть насолоджуватися своїм пивом і бути здоровими", - прокоментував нову ідею професор Лю Шао Цюань з NUS Food Science and Technology Program.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені назвали фрукт, який може захистити від маразму.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки