Дієтологи розповіли, чим небезпечна холодна їжа

5,4 т.
Дієтологи розповіли, чим небезпечна холодна їжа

Зловживання холодної їжею нгативно впливає на здоров'я, оскільки при такому харчуванні порушується обмін речовин в організмі.

Неправильний метаболізм призводить до утворення зайвої ваги, - повідомляє GoGetNews.

Як пояснили експерти по здоровому харчуванню, провиною всьому не тільки надлишок жирів і вуглеводів, але і звичка вживати їжу в холодному вигляді і запивати крижаними напоями.

Читайте: Кето-дієта займає впевнене місце серед прихильників "просушитися"

Температура їжі, яка потрапляє у шлунок, визначає час перетравлювання. Тепла їжа перетравлюється за 2-3 години, відбувається процес розщеплення білкових молекул на амінокислоти.

Відео дня

Прохолодна їжа проходить через шлунок у два рази швидше, у зв'язку з цим у кишечник потрапляють неперетравлені білки, які не можуть всмоктатися. Додатково, в кишечнику розмножуються бактерії від неперетравленої їжі: дисбактеріоз, порушений обмін речовин, зайву вагу забезпечено.

Звичайно, ні морозиво, ні окрошка в розумних кількостях не нашкодять. Але подивися на розтовстілих американців, які звикли день у день харчуватися фастфудом, запивайте крижаною колою, - і це буде найкращим доказом дієтологів.

Читайте: Вагомі люди: як змінюються фігури політиків після обрання в Раду

Як повідомляв "Обозреватель", на думку експертів, дієта "п'яти ложок" була визнана однією з найефективніших для схуднення.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки