Біла смерть: вчені розповіли, як сіль впливає на організм

19,0 т.
Біла смерть: вчені розповіли, як сіль впливає на організм

Останні наукові дослідження довели, що сіль не просто покращує смак їжі - вона важлива для правильного функціонування вашого тіла. Натрій, один із головних інгредієнтів столової солі, регулює кровотік і тиск, а також допомагає передавати сигнали між нервами і м'язовою тканиною.

А хлор, другий елемент, з якого складається столова сіль, допомагає травленню. Їжа у вашому меню повинна містити достатньо солі, щоб заповнити нестачу цих речовин у вашому організмі, - пише Hi-news.

Однак велика кількість солі може завдати вам шкоди. У напівфабрикатах міститься занадто багато солі; ресторани додають багато солі в їжу, щоб зробити її смачнішою. В результаті дуже багато людей харчуються пересоленою їжею, що надає згубного ефекту на їхній організми.

Відео дня

Читайте: Медики знайшли "зелені" продукти, які ефективно борються з раком

Коли ви споживаєте дуже багато солі, ваше тіло затримує більше води. Це відбувається тому, що нирки, які фільтрують відходи з крові, містять певне співвідношення електролітів (таких як натрій і калій) до води. Більша кількість солі означає, що нирки починають утримувати більше води в організмі. Це може викликати цілу низку неприємностей, починаючи від едеми і закінчуючи чимось серйознішим. Більша кількість води в організмі призводить до того, що через вени і артерії проходить більше крові, поступово розширюючи їх, - це спричиняє підвищений тиск і гіпертонію.

Як ви знаєте, від солі хочеться пити - таким способом ваш організм намагається відновити співвідношення натрію до води. Якщо ви почнете багато пити - отримаєте едему і гіпертонію. Якщо не почнете багато пити - тіло саме забере потрібну йому воду з клітин, що призведе до зневоднення.

Люди, які споживають багато солі, частіше ходять у туалет через надлишки води. При цьому кожного разу ваше тіло втрачає кальцій - мінерал, який, зокрема, відповідальний за міцність кісток і зубів. Будете ходити в туалет занадто часто - і ваш організм втратить занадто багато кальцію, що спричинить остеопороз.

Читайте: Менше їжте: доведено, що ожиріння передається у спадок

І це не все. Деякі негативні впливи солі досі недостатньо вивчені. Деякі дослідження показують, що надмірне споживання солі викликає виразки шлунка, інфекції і, можливо, навіть пришвидшує розвиток раку шлунка. Ніхто не знає, чому це відбувається, проте є припущення, що натрій може руйнувати слизову шлунка.

Сіль може також негативно впливати на вашу когнітивну функцію. Це було відкрито в 2010 році, коли вчені провели відповідне дослідження. Отже, існує безліч доказів: споживання великої кількості солі може мати серйозні довгострокові негативні ефекти на здоров'я. Проте в денному раціоні більшості людей натрію міститься значно більше рекомендованих 2300 міліграм. Зверніть увагу на ту кількість солі, яку ви споживаєте: відмова від дуже солоних продуктів, як мінімум, не зашкодить вам.

Читайте: Вчені довели, що жінки жертвують здоров'ям заради своїх дітей

Раніше "Обозреватель" повідомляв про десять звичок, які шкодять вашим ниркам.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки