Піст дуже корисний для здоров'я, але не всім - дієтолог

6,1 т.
Піст дуже корисний для здоров'я, але не всім - дієтолог

Дотримуватися посту корисно для здоров'я, оскільки він дозволяє організму очиститися і отримати необхідні запаси клітковини й інших корисних речовин рослинного походження.

Про це в прямому ефірі "Обозревателя" розповіла дієтолог Оксана Скиталінська.

"З наукової точки зору, піст - це дуже корисна форма харчування. Тому що на цей період людина відмовляється від тваринних жирів, тваринних білків, від важкої їжі, як правило, від солодощів, від об'ємної їжі, тому що не можна багато їсти. Є певні дні, коли людина повинна голодувати або їсти тільки овочеві або сирі продукти. Все це дуже корисно для людини, тому що вона отримує багато клітковини, вона обмежує свої калорії, і відповідно вона очищається від токсичних речовин. Крім того, такий характер харчування є невеликим стресом для людини, і цей стрес є дуже корисним, тому що стимулює виділення певних гормонів - глюкокортикоїдів - які мають протизапальні властивості, зменшують запальні процеси в організмі, нормалізують обмін речовин і оздоровлюють", - пояснила Скиталінська.

Відео дня

Читайте: Чому всі так бояться поста?

Вона уточнила, що необхідні організму білки є не тільки в м'ясі, а й в крупах, картоплі або горіхах.

При цьому дієтолог попередила, що пост корисний тільки для здорових людей.

"Не дивлячись на те, що піст дуже корисний, він корисний для здорових людей, які не мають проблем зі здоров'ям і хочуть ще більше оздоровитися", - зазначила Скиталінська.

За її словами, протипоказано постити дітям, підліткам, вагітним жінкам, годуючим мамам, людям, які перенесли операції, або важкі інфекційні захворювання, а також особам, хворим на цукровий діабет.

Як повідомляв "Обозреватель", у 2016 році Великий піст триватиме з 14 березня до 30 квітня.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки