Жахи шкільної їдальні: чим загрожує дитині "совдепівське" харчування
Система харчування в українських школах застаріла, а це негативно впливає не тільки на здоров'я учнів, а й на їхню культуру споживання їжі в дорослому житті.
Таку думку в ефірі "Обозреватель.LIVE" висловив бренд-шеф Євген Клопотенко.
"Коли ти проводиш опитування у дітей, вони кажуть, що не харчуються в школах. Я підрахував цифри - тільки 13% учнів харчуються в школах. 70% дітей беруть із собою бутерброди, в школі не їдять, або їдять у буфеті. Буфети - це ракова пухлина, їх не повинно бути в школах: там продаються солодощі, чіпси, це нереально", - зазначив він.
Як наголосив Клопотенко, якість продуктів у школах залишає бажати кращого, а технології приготування залишилися ще з часів совка.
Читайте: Неправильне харчування в піст: дієтолог назвала головні помилки
"Я про здоров'я навіть не говорю, про якість цих продуктів. Діти не їдять у школах, а потім 11 клас, I-й, II-й, III-й курс - виразки і різні захворювання. Але найголовніша проблема навіть не в цьому, а в усвідомленості харчування. Закінчуєш школу, йдеш в універ, починаєш жити сам, і що ж ти починаєш готувати? Ти їси те, чому тебе навчила мама і те, що ти бачив у школі. А в школі, що ти бачив? Гуляш, розсольник по-харківськи, пригорілий омлет. Все!" - підсумував бренд-шеф.
{"id":"338ewh1ffTg","startTime":0}Як писав "Обозреватель", у столиці планують запровадити київський стандарт харчування школярів.