Британські вчені виявили небезпечну сторону гарячого чаю і кави

20,1 т.
Кава

Вчені з Університету Східної Англії зробили нове відкриття, пов'язане з неправильним вживанням чаю і кави. 

Дослідники з'ясували, що гарячі напої можуть призвести до того, що організм недоотримає корисні речовини з інших продуктів, передає The Daily Mail.

На думку клініцистів, якщо людина вживає вітамінні добавки або пробіотичні продукти (кисломолочні), а після цього п'є гарячий чай або кавe, то це "ламає" процес засвоєння корисних речовин організмом.

"Гарячі напої можуть різко зменшити корисні ефекти препаратів і навіть вбити корисні бактерії в пробіотичних продуктах, таких, наприклад, як йогурти", - заявили автори роботи.

Читайте: Навіть смертельний результат: як пристрасть до кави впливає на здоров'я

Зокрема, вони встановили, що напої високої температури, що випиваються протягом години після вживання вітамінів, пригнічують їхнє поглинання на 80%. Такий самий ефект в подібних умовах проявляє і гаряча їжа.

"Ми не рекомендуємо вживати пробіотичні продукти, вітамінні та мінеральні добавки одночасно з чаєм, кавою або гарячою їжею. Ці напої містять багато корисних речовин, але в цих обставинах вони зв'язуються із залізом та іншими мінералами, заважаючи їхньому засвоєнню. Дуже гарячі напої можуть зробити деякі вітаміни абсолютно марними і знищити чутливі до температури пробіотики", - підсумували співробітники Університету Східної Англії.

Як повідомляв "Обозреватель", у чайних пакетиках знайшли смертельну для людини речовину.