Чарівний імбир лікує застуду і "спалює" зайву вагу: кращі рецепти

22,0 т.
Чарівний імбир лікує застуду і 'спалює' зайву вагу: кращі рецепти

У сезон грипу та застуд саме час згадати про чудесні властивості кореня імбиру.

Завдяки своєму унікальному біохімічному складу, імбир проявляє наступні терапевтичні властивості: протизапальні, ранозагоювальні, тонізуючі, антисептичні, імуномодулюючі, антибактеріальні, противірусні, жовчогінні, зігріваючі. А ще корінь імбиру стимулює обмінні процеси, що призводить до схуднення, активізує травлення, підвищує апетит і допомагає в розщепленні жирів і складних вуглеводів, - пише "Територія здоров'я". Найчастіше корінь імбиру використовують в зимовий-весняний період в якості ефективного засобу для підвищення імунітету, лікування ГРВІ та ГРЗ або для активізації метаболізму і швидкого спалювання підшкірного жиру. Пам'ятайте, що імбир підвищує внутрішню температуру тіла, тому протипоказаний при захворюваннях, що супроводжуються її підвищенням (грип, запалення легенів, бронхіт, ангіна і т.д. в гострий період). Пропонуємо вашій увазі смачні, корисні і поживні напої на основі імбиру. Завдяки поєднанню кореня з різними фруктами, кефіром, продуктами бджільництва і ароматними приправами, ефект від застосування цієї цілющої рослини значно підвищується.

Відео дня

Рецепти коктейлів і настоїв з імбиром

Класичний імбирний чай

Чайну ложку очищеного і товченого у фарфоровій ступі кореня залити склянкою окропу, накрити кришкою і дати екстрагуватися протягом чверті години. Для тих, хто імбирний чай п'є кілька разів на день, рекомендується дещо інший спосіб заварювання. Три чайні ложки кореня закладаються в 750-мл термос, заливаються доверху окропом і настоюють не менше години. У готовий чай для поліпшення смакових якостей рекомендується покласти часточку лайма чи лимона і підсолодити натуральним медом. Імбирний чай з яблуками. Напій корисний для підвищення захисних сил, очищення організму від шлаків і накопичених продуктів розпаду. Інгредієнти: - корінь імбиру - 30 гр; - джерельна вода - 2,5 л; - яблуко середнє - 2 шт .; - лимон - 1/2; - мед (високогірний, вересковий, акацієвий, лісовий, луговий) - 2-3 ст. ложки. Приготування: - імбир натерти на тертці; - залити гарячою водою в скляній вогнетривкій або емальованій каструлі; - довести до кипіння; - додати яблука з кісточками, нарізані часточками; - прокип'ятити на слабкому вогні під кришкою протягом 4-5 хвилин; - настояти близько чверті години; - додати свіжий сік лимона; - остудити до температури 70-75 °С і розчинити мед.

Читайте: мбирна паста з часником - найкращий порятунок від застуди

Коктейль з настою імбиру

Напій ефективно стимулює обмінні процеси, очищає організм від токсичних сполук, знижує апетит, зміцнює нервову систему і підвищує імунітет. Дві чайні ложки свіжого подрібненого кореня залити склянкою окропу і настояти під кришкою годину. Настій процідити, додати в нього чайну ложку нарізаних свіжих листків м'яти перцевої, дрібку чорного перцю, 40 мл свіжовичавленого соку цитрусових фруктів (грейпфрут, помело, апельсин, лайм). Коктейль приймають за 2-3 хвилини до їжі тричі на день.

Імбирний чай з часником Часник - перевірений засіб для очищення організму від грибків, паразитів, шлаків і токсинів, стимуляції метаболічних процесів і підвищення імунітету. У комбінації з імбиром часник рекомендований для всіх, страждаючих ожирінням. Також чай допомагає при застуді і при сильному кашлі (приймати тільки при температурі тіла 36,6 °С). Запарити в термосі 2 чайні ложки нарізаного кореня імбиру і таку ж кількість стовченого в кашку часнику на 250 мл окропу. Настоювати 1,5 години, перед вживанням процідити. Отриману дозу розділити на 3 прийоми, випивати за 5-10 хвилин до їжі.

Кефір зі спеціями для схуднення Коктейль знижує апетит, нормалізує обмін речовин і спалює жир. У склянку кефіру низької жирності додають по одній чайній ложці меленої кориці (бажано подрібнювати палички кориці, а не використовувати вже готову пряність з пакетів) і подрібненого сухого імбиру, червоного гострого перцю чилі - на кінчику ножа. Кефір пом'якшує подразнюючу дію приправ на слизову оболонку шлунка, а спеції дієво стимулюють метаболізм, виводячи надлишки з "жирового депо".

Читайте: 7 причин додати імбир у чай ??або каву

Протипоказання

Як і будь-який продукт, імбир має протипоказання до вживання.

Ефірні олії та активні фітонутрієнти дратівливо діють на слизову ШКТ, тому корінь небажано застосовувати при виразковій хворобі, коліті, гастриті, гострих захворюваннях підшлункової залози, печінки і жовчовивідних шляхів.

Алергія і індивідуальна непереносимість компонентів імбиру також є протипоказанням до його вживання.

Напої на основі імбиру протипоказані при підвищеній температурі тіла.

При вагітності та в період грудного вигодовування від використання імбирних коктейлів краще відмовитися.

Скориставшись даними рецептами, ви значно поліпшите стан здоров'я, позбудетеся від зайвих кілограмів і допоможете організму ефективно протистояти простудним захворюванням і вірусним інфекціям. Збережіть цю інформацію у себе, поділіться нею з вашими знайомими і друзями, і будьте здорові!

Раніше "Обозреватель" розповідав, чому чоловікам обов'язково потрібно пити імбирний чай.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки