Коли їжа стає отрутою: названі продукти, які не можна розігрівати

122,3 т.
Коли їжа стає отрутою: названі продукти, які не можна розігрівати

Рис, гриби, яйця і ряд інших продуктів можуть стати небезпечними для здоров'я, якщо їх розігріти після приготування.

Про це повідомляє "Новий час" з посиланням на Mirror.

Селера, шпинат і буряк

Підвищення температури цих овочів може створювати умови для перетворення нітратів, які в них містяться, у більш токсичні речовини - нітрити. Якщо, приміром, компонентом супу є селера, експерти рекомендують вийняти його з блюда, розігріти сам суп, а потім покласти овоч туди.

Читайте: Дієтологи назвали продукти, які позбавлять від зимової депресії

Відео дня

Гриби

Гриби повинні бути з'їдені відразу ж після приготування. При повторній тепловій обробці в грибах швидко руйнуються білки. Вживання такого продукту може погано позначитися на стані шлунка.

Яйця

Розігріті варені або смажені яйця - це велика небезпека для травної системи. Цей продукт містить компоненти, які впливом високої температури виділяють токсини.

Картопля

З картоплею слід бути обережним. Якщо залишити його остигати при кімнатній температурі замість того, щоб відразу покласти в холодильник, надалі тепла температура може стимулювати зростання палички ботулізму.

Щоб уникнути проблем від повторного нагріву і застерегти себе від захворювання, ставте цей продукт в холодильник якомога швидше.

Рис

Так само, як і з картоплею, результат повторної теплової обробки рису залежить від способу зберігання продукту. Згідно з даними Агентства харчових стандартів Великобританії, в сирому рисі можуть міститися спори бактерій, що викликають харчове отруєння.

Іноді ці спори можуть виживати і в звареному рисі. Якщо страва залишити стояти при кімнатній температурі, спори будуть розмножуватися і виробляти отруту, що призводить до блювоти або діареї. Додатковий нагрів тільки посилить токсичний ефект.

Курка

При розігріванні курки відбуваються негативні процеси зміни складу продукту, які можуть призвести до травних проблем. Якщо дуже хочеться розігріти м'ясо, робіть це при невисокій температурі протягом тривалого часу.

Раніше "Обозреватель" писав, що названі найнебезпечніші поєднання продуктів і ліків.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки