Вчені з'ясували, яка дієта більш ефективна для "спалювання" жиру

18,2 т.
Вчені з'ясували, яка дієта більш ефективна для 'спалювання' жиру

Американські вчені провели експеримент, щоб порівняти ефект від низьковуглеводної дієти і режиму схуднення з обмеженням жирів. Дослідження здійснено National Institutes of Health (NIH), його результати опубліковані в науковому журналі Cell Metabolism.

"Випробовувані, замкнені на чотири тижні в лабораторії досліджень обміну речовин NIH, отримували однакову кількість калорій при обох дієтах (два тижні вони були на низьковуглеводній дієті і ще дві - на низькожировій)", - йдеться в статті Мелісси Хіллі в Los Angeles Times. Прилади цілодобово фіксували, скільки "палива" і яке саме споживає їх організм.

Гладкі випробовувані скинули вагу на обох дієтах. Правда, ті, хто сидів на низькоуглеводній дієті, схудли на фунт з гаком більше, ніж ті, хто сидів на низькожировій. "Зате огрядні випробовувані на низькожировій дієті втратили більше жиру, ніж ті, хто харчувався низьковуглеводними продуктами", - йдеться в статті.

Відео дня

Читайте:Вчені розробили дієту, яка омолоджує мозок на 8 років

За допомогою комп'ютерної моделі вчені спрогнозували: ті, хто просидить на низькожировій дієті 6 місяців, втратять на 6,5 фунтів жиру більше, ніж ті, хто віддав перевагу низьковуглеводній.

"Ми можемо виразно спростувати твердження, що обмеження вуглеводів необхідно для втрати жиру в організмі", - написали автори.

Керівник дослідження Кевін Д.Холл зауважив: "Наше дослідження наводить на думку, що кількість калорій, ймовірно, набагато важливіша, ніж вуглеводи або жир". На його думку, ключове завдання схуднути - довгий час протриматися на низькокалорійній дієті.

Раніше "Обозреватель" розповідав про 11 продуктів, які виведуть з організму всі шлаки .

Читайте: Що не можна їсти вранці: дієтологи назвали топ-9 найшкідливіших сніданків

Джерело:Инопресса
Джерело
Инопресса
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки