Вчені з'ясували, яка дієта більш ефективна для "спалювання" жиру
Американські вчені провели експеримент, щоб порівняти ефект від низьковуглеводної дієти і режиму схуднення з обмеженням жирів. Дослідження здійснено National Institutes of Health (NIH), його результати опубліковані в науковому журналі Cell Metabolism.
"Випробовувані, замкнені на чотири тижні в лабораторії досліджень обміну речовин NIH, отримували однакову кількість калорій при обох дієтах (два тижні вони були на низьковуглеводній дієті і ще дві - на низькожировій)", - йдеться в статті Мелісси Хіллі в Los Angeles Times. Прилади цілодобово фіксували, скільки "палива" і яке саме споживає їх організм.
Гладкі випробовувані скинули вагу на обох дієтах. Правда, ті, хто сидів на низькоуглеводній дієті, схудли на фунт з гаком більше, ніж ті, хто сидів на низькожировій. "Зате огрядні випробовувані на низькожировій дієті втратили більше жиру, ніж ті, хто харчувався низьковуглеводними продуктами", - йдеться в статті.
Читайте:Вчені розробили дієту, яка омолоджує мозок на 8 років
За допомогою комп'ютерної моделі вчені спрогнозували: ті, хто просидить на низькожировій дієті 6 місяців, втратять на 6,5 фунтів жиру більше, ніж ті, хто віддав перевагу низьковуглеводній.
"Ми можемо виразно спростувати твердження, що обмеження вуглеводів необхідно для втрати жиру в організмі", - написали автори.
Керівник дослідження Кевін Д.Холл зауважив: "Наше дослідження наводить на думку, що кількість калорій, ймовірно, набагато важливіша, ніж вуглеводи або жир". На його думку, ключове завдання схуднути - довгий час протриматися на низькокалорійній дієті.
Раніше "Обозреватель" розповідав про 11 продуктів, які виведуть з організму всі шлаки .
Читайте: Що не можна їсти вранці: дієтологи назвали топ-9 найшкідливіших сніданків