МоваЯзык

/ Здорове харчування

Без м'яса і хліба: у Супрун взялися за раціон українців

Здоровий раціон - це не тільки відсутність фастфуду та газованої води. Це ще і "розумне" дозування спецій і приправ. Адже дієтологи вже давно говорять, що з сіллю варто бути обережнішими.

У МОЗ абсолютно згодні з заявами про шкоду солі. Зокрема, у Супрун кажуть, що добова норма солі становить 5 г, а все, що понад - призводить до розвитку серцево-судинних захворювань, зокрема, гіпертонії і серцевої недостатності.

Щоб уникнути "пересолу", в головному медичному відомстві України рекомендують дотримуватися таких рекомендацій:

  • Уникайте готових соусів, солінь, рибних і м'ясних напівфабрикатів, а також хліба;

  • Уважно читайте етикетки: якщо сіль стоїть на початку складу продукту, значить її там занадто багато;

  • У процесі приготування їжі замінюйте сіль більш корисними альтернативами.

Крім того, в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, які продукти містять багато солі і чим їх замінити.

Отже, у відомстві пропонують замінити популярні сорти хліба (український, білоруський, батон, багет і чіабатту) цільнозерновим, м'ясні і рибні напівфабрикати - домашніми малосольними стравами з риби і м'яса, а магазинні соуси і приправи - домашніми, з меншою кількістю солі і великим вмістом трав.

Раніше "МедОбоз" розповідав про те, як сіль впливає на внутрішні органи.

Ти ще не підписаний на наш Telegram? Швиденько тисни!

Читайте всі новини по темі "здоров'я" на сайті "OBOZREVATEL".

0
Коментарі
0
2
Смішно
0
Цікаво
0
Сумно
0
Треш

Блоги медицини