Дієтолог назвала продукти, які можуть викликати небезпечні хвороби

20,7 т.
Дієтолог назвала продукти, які можуть викликати небезпечні хвороби

Дієтологи розповіли, що курку і рибу потрібно правильно зберігати і готувати, щоб уникнути небезпечних хвороб.

Дослідження провели в Іспанії, передає портал La Vanguardia.

Так, куряче м'ясо потрібно вживати в їжу тільки після ретельної термічної обробки. Крім того, продукт не варто розморожувати при кімнатній температурі.

Читайте: Голод або апетит: дієтолог розповіла, як не з'їсти зайве

"Робіть це тільки в холодильнику. Так як ряд небезпечних бактерій, наприклад, сальмонела або стафілокок, легко розмножуються при температурі від плюс 37 градусів", – пояснила дієтолог Марія Меріно.

Відео дня

Рибу варто їсти тільки після того, як вона провела в заморожуванні мінімум 72 години. А зелень краще перед приготуванням замочувати у воді.

Також дієтолог рекомендувала не мити яйця. Адже їх шкаралупа яєць має пористу структуру, і в результаті миття бактерії разом з водою легко можуть потрапити всередину. Якщо продукт не мити, то захисна плівка утримує мікроорганізми на поверхні.

Дієтолог назвала продукти, які можуть викликати небезпечні хвороби

Як повідомляв OBOZREVATEL, дієтолог розповіла, що курячі яйця можуть завдати шкоди здоров'ю, якщо у людини є алергія на курячий білок у важкій формі.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки