Дієтолог поповнила список продуктів, заборонених при діабеті
Якщо ви регулярно контролюєте рівень глюкози в крові, напевно помічали, що деякі продукти, особливо високоочищені вуглеводи, провокують її стрибок. І справа зовсім не в солодощах.
Дієтолог Ганна Панзарелла розповіла, які продукти також не варто вживати при діабеті, передає Webmd. За її словами, стати причиною погіршення самопочуття при діабеті можуть стати такі страви:
Спагеті
Цей смачний продукт знайшов величезну кількість шанувальників завдяки легкості в приготуванні і поживності. Але макаронні вироби провокують стрибок рівня цукру в крові, тому для діабетиків є небезпечними. Вся справа у великій кількості рафінованих вуглеводів в складі цього продукту, а також низькому вмісті білка і жиру.
Читайте: Як розпізнати діабет: названі прості симптоми
Повністю виключати спагетті з раціону не обов'язково. Порцію розміром з стиснений кулак можна дозволити собі раз на тиждень, при цьому доповнивши її м'ясної заправкою і некрохмалистими овочами.
Смажена картопля
Картопля фрі - одне з найбільш популярних страв, адже перекусити нею можна не тільки вдома. Однак картопля сам по собі продукт, у складі якого занадто багато крохмалю.
До того ж при її приготуванні використовується величезна кількість гідрованого масла, що містить велику кількість транс-жирів, що закупорюють артерії.
У поєднанні, всі ці недоліки картоплі фрі можуть стати причиною неконтрольованого стрибка рівня глюкози в крові.
Читайте: Як самому вилікувати діабет: вчені назвали простий спосіб
Білий рис
Страви приготовані з білого рису, також є джерелом крохмалю.
Більш того, проблема з білим рисом, зокрема, полягає в тому, що він являє собою оброблену форму зерна, яка позбавлена клітковини і білка. Подібно макаронам, білий рис слід вживати максимум раз на тиждень і в помірних кількостях.
В інший же час, якщо ви не уявляєте свій день без рису, замініть білий сорт на дикий або коричневий.
Раніше "МедОбоз" повідомляв, що вчені розділили діабет на п'ять різних типів.