Дієтологи назвали п'ять продуктів, які можуть отруїти влітку
Лікарі-дієтологи назвали продукти, які є небезпечними для здоров'я, особливо в літню спеку.
Як зазначає дієтолог Емі Гудсан, яку цитує портал Health, головне правило: продукти не повинні залишатися більше ніж на чотири години. Причому це стосується не тільки чотирьох годин поспіль, а мається на увазі загальна кількість годин.
Бургер
Недоготовленное м'ясо потенційно небезпечне для здоров'я. Виною тому - підтип бактерії E. coli, яка називається O157: H7. За словами професора Майкла Шмідта, ризик безпосередньо залежить від кількості корів, які пішли на фарш для котлети.
Найбезпечніше - робити котлету для бургера самостійно і стежити, щоб під час смаження, температура в котлети була не менше 160 градусів.
Паростки
Жменька сирих паростків може стати відправною точкою для харчового отруєння. Насіння і боби потребують теплих і вологих умов для росту, які також є ідеальними умовами для росту бактерій, включаючи сальмонелу, лістерію і кишкову паличку.
Лікарі радять пасенкувати їх перед вживанням.
Соус "Цезар"
Якщо ви готуєте соус за традиційним рецептом і додаєте туди сире яйце - ви в небезпеці. Не варто їсти страви, до складу яких входять сирі яйця. Тут є небезпека заразитися сальмонелою.
Листові овочі
Не самі листові овочі є потенційно небезпечні, а гігієнічні звички людей, що мають з ними справу. Добрива або брудна вода, якими поливали грядки на фермі, хворий продавець або кухар без рукавичок, одна дошка, на якій і ріжеться м'ясо, і кришиться салат.
Експерти радять ретельно промивати зелені листові овочі під краном у друшляку, а потім сушити в сушарці для салату.
Диня
Listeriа, яка живе на шкірці дині, здатна розмножуватися навіть у холодильнику. Вона не має смаку і запаху, гине від термообробки, але може відродитися, коли продукт охолодять.
Тому дині треба ретельно мити за допомогою щітки під краном. І ні в якому разі не нарізати немиту диню - бо тоді бактерія потрапить з шкірки всередину фрукта.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", у жарку погоду варто звернути увагу на вегетаріанські страви.