Доведе до інсульту і смерті: названі найнебезпечніші дієти
Низьковуглеводні дієти збільшують ризик виникнення онкологічних захворювань і навіть смерті.
Як повідомляє EurekAlert!, відповідне дослідження проводилося з 1999 року по 2010 рік в університеті міста Лодзь (Польща).
У дослідженні взяли участь 24 825 добровольців, середній вік яких склав 47 років, а період спостереження - 6,4 року.
В ході експерименту вчені встановили зв'язок між низьковуглеводною дієтою (крупи, горіхи, сухофрукти, сири, цільнозернові хліб і макарони, деякі свіжі фрукти і овочі) і захворюваністю на ішемічну хворобу серця, рак та інсульт. Професор Мацей Банах, який брав участь в експерименті, підкреслив, що низьковуглеводні дієти небезпечні для здоров'я і до них вдаватися не можна.
Читайте: Без дієт і тренувань: ефективний прийом для схуднення
На думку фахівців, такий небезпечний зв'язок викликаний недостатнім надходженням в організм клітковини і інших корисних речовин рослинного походження, а також паралельним збільшенням споживання тваринного білка і жирів
Так, ризик передчасної смерті для прихильників таких харчових звичок виявився на 32% вище, ніж середньостатистичні показники. А ризик смерті від хвороб серця, інсульту і онкологічних захворювань збільшувався на 25-51%. Найбільше цей зв'язок був помітним у літніх людей, які не мають проблем із зайвою вагою.
Як повідомляв OBOZREVATEL, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун попередила про небезпеку популярної безглютенової дієти.