Є в кожному домі: вчені назвали продукт, який подовжує життя

20,3 т.
Є в кожному домі: вчені назвали продукт, який подовжує життя

Китайські вчені встановили, що при вживанні одного яйця в день знижується ризик виникнення ішемічної хвороби серця, розривів судин і геморагічного інсульту.

У тривалому дослідженні China Kadoorie Biobank взяв участь 512 891 людину у віці від 30 до 79 років, передає MedicalXpress.

Було сформовано вибірку з 416 213 добровольців, які не хворіли на рак, серцево-судинними захворюваннями, діабетом. Учасники дослідження повідомляли про частоту вживання яєць. За їх здоров'ям спостерігали з 2004 по 2008 рік.

Так, 13,1% учасників дослідження повідомили, що їдять яйця кожен день, а 9,1% вживають їх рідко. За 8-9 років дослідження зареєстровано 83 977 випадків розвитку серцево-судинних захворювань, 9985 з них закінчилися летальним результатом. З'ясувалося, що серед тих, хто регулярно їв яйця, рівень захворювань серцево-судинної системи істотно нижче. Ці люди рідше страждали від хвороб серця і судин, і жили довше. Ризик геморагічного інсульту у них був нижче на 26%, а передчасної смерті - на 18%.

Відео дня

Як повідомляв OBOZREVATEL, дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, що раціон потенційного довгожителя має бути наповнений природними геропротектори.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті призначені для загального інформаційного використання і не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти "MedOboz", гарантують, що весь контент який ми розміщуємо, публікується і відповідає найвищим медичним стандартам.Наша мета в максимально якісному інформуванні пацієнтів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань для їх своєчасного звернення на очну консультацію до лікаря.

Популярні лікарі

Ліки