Є в кожному домі: вчені назвали продукт, який подовжує життя

17,4 т.
Є в кожному домі: вчені назвали продукт, який подовжує життя

Китайські вчені встановили, що при вживанні одного яйця в день знижується ризик виникнення ішемічної хвороби серця, розривів судин і геморагічного інсульту.

У тривалому дослідженні China Kadoorie Biobank взяв участь 512 891 людину у віці від 30 до 79 років, передає MedicalXpress.

Було сформовано вибірку з 416 213 добровольців, які не хворіли на рак, серцево-судинними захворюваннями, діабетом. Учасники дослідження повідомляли про частоту вживання яєць. За їх здоров'ям спостерігали з 2004 по 2008 рік.

Читайте: Яйця можна їсти два-три рази на тиждень. Це міф?

Відео дня

Так, 13,1% учасників дослідження повідомили, що їдять яйця кожен день, а 9,1% вживають їх рідко. За 8-9 років дослідження зареєстровано 83 977 випадків розвитку серцево-судинних захворювань, 9985 з них закінчилися летальним результатом. З'ясувалося, що серед тих, хто регулярно їв яйця, рівень захворювань серцево-судинної системи істотно нижче. Ці люди рідше страждали від хвороб серця і судин, і жили довше. Ризик геморагічного інсульту у них був нижче на 26%, а передчасної смерті - на 18%.

Як повідомляв OBOZREVATEL, дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, що раціон потенційного довгожителя має бути наповнений природними геропротектори.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки