Є в сирах і жуйці: вчені назвали небезпечну харчову добавку

12,2 т.
Є в сирах і жуйці: вчені назвали небезпечну харчову добавку

Популярна харчова добавка Е171 (діоксид титану) є шкідливою для здоров'я і може викликати розвиток небезпечних захворювань.

До такого висновку прийшли американські вчені після низки експериментів, передає "АіФ в Україні".

Читайте: Спортивне харчування: український фітнес-тренер розкрив правду про добавки

Цю добавку у вигляді білого порошку застосовують при виготовленні морозива, карамелі, жувальних гумок і сирів. Вона є підсоложувачем смаку.

Однак часте вживання Е171 може привести до хвороб підшлункової залози та діабету.

Відео дня

Як повідомляв OBOZREVATEL, фахівці Інституту регенеративної медицини в США попередили про небезпеку консервантів для організму людини, зокрема добавки Е321.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки