Є в сирах і жуйці: вчені назвали небезпечну харчову добавку
Популярна харчова добавка Е171 (діоксид титану) є шкідливою для здоров'я і може викликати розвиток небезпечних захворювань.
До такого висновку прийшли американські вчені після низки експериментів, передає "АіФ в Україні".
Читайте: Спортивне харчування: український фітнес-тренер розкрив правду про добавки
Цю добавку у вигляді білого порошку застосовують при виготовленні морозива, карамелі, жувальних гумок і сирів. Вона є підсоложувачем смаку.
Однак часте вживання Е171 може привести до хвороб підшлункової залози та діабету.
Як повідомляв OBOZREVATEL, фахівці Інституту регенеративної медицини в США попередили про небезпеку консервантів для організму людини, зокрема добавки Е321.