"Гемоглобіну не допоможе?" Дієтологиня вказала на небезпеку граната
Думка про те, що гранат містить багато заліза і тому його часто рекомендують вживати як продукт для підвищення гемоглобіну, – не зовсім відповідає дійсності.
Адже насправді заліза у сто грамах цього популярного фрукта небагато – приблизно 8%. На цей факт вказала відома дієтологиня Світлана Фус у своєму Telegram-каналі.
Водночас вона зазначила, що гранат справді має у своєму складі корисні вітаміни і мінерали, які беруть участь у процесі кровотворення.
Читайте: Підвищують імунітет: названо найкорисніші продукти листопада
Це, зокрема, мідь – майже 16%, кобальт – 21% і вітамін В6 – приблизно 25%.
Також гранат містить вітамін С, хоча його кількості не так уже й багато – до 6%. Крім цих компонентів, у ньому містяться біофлаваноїди й органічні кислоти, які теж важливі для утворення червоних кров'яних тілець. Вони покращують якість наших судин і капілярів.
Є у фрукті й фітоестрогени, що робить його цінним для харчування жінок у період гормональної перебудови.
"Гранат справді дуже корисний. Рекомендую його активно включати в раціон, особливо зимової пори", – порадила Фус.
Винятки ж є для тих, хто має проблеми з підвищеною кислотністю шлунку, а також страждає загостренням захворювань шлунково-кишкового тракту.
Як повідомляв OBOZREVATEL, у Волинській області однорічний хлопчик подавився зернятками граната. Дитину з асфіксією доставили до реанімаційного відділення Володимир-Волинського ТМО і підключили до апарату штучного дихання, проте врятувати малюка не вдалося. Нещасний випадок трапився 19 жовтня.