Їмо постійно: названий несподіваний топ смертельно небезпечних продуктів

17,6 т.
Їмо постійно: названий несподіваний топ смертельно небезпечних продуктів

Ананас, батат, м'ясо, молочні продукти, шоколадні торти і шоколадне молоко виявилися смертельно небезпечними для людини.

Все через вміст у них пер- і поліфторалкільних речовин (PFAS). До такого висновку прийшли фахівці Управління з контролю за продуктами і ліками США, передає Science Alert.

Висока концентрація вказаних речовин підвищує ризик розвитку злоякісних пухлин. Крім того, рівні PFAS, що перевищують норми, були знайдені в фарші з індички, стейках, хот-догах, баранячих відбивних, курячих стегнах, тиляпії, трісці, осетрові, лососеві, креветках і сомі. Рівні PFAS, що викликають побоювання, також виявилися в питних і грунтових водах.

Відео дня

Читайте: Від раку і кишкових захворювань: названа несподівана користь популярної ягоди

На думку фахівців, найнебезпечнішими є перфтороктанова кислота (PFOA) і перфтороктансульфонова кислота (PFOS). PFAS можуть з'явитися в продуктах через упаковку, а також забруднену воду.

Їмо постійно: названий несподіваний топ смертельно небезпечних продуктів

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше був названий топ-5 продуктів харчування, які підвищують ризик розвитку раку.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки