Їмо щодня: названі смертельно небезпечні продукти
Французькі дослідники з'ясували, що вживання так званих ультраоброблених продуктів пов'язано з ранньою смертю.
Під такими продуктами на увазі ті, які "містять кілька інгредієнтів і проходять багато промислових процесів". Крім цукру, солі, жиру і масла, в них - ароматизатори, барвники, підсолоджувачі й емульгатори, пише LiveScience.
Наприклад, це пакетовані закуски; морозиво; цукерки; енергетичні батончики; оброблене м'ясо; готові страви; фасоване печиво і тістечка.
Дослідники висунули гіпотезу, що ці продукти можуть вкоротити життя, тому що збільшують ризик хвороби серця, раку та інших захворювань.
"Ультраоброблених продуктів стало значно більше за останні кілька десятиліть і вони можуть привести до зростання кількості смертельних випадків від неінфекційних захворювань", - написали автори в своєму дослідженні.
Читайте: ''Заселяє весь організм і викликає рак'': дієтолог розвінчала страшилку про популярний продукт
Вони проаналізували дані більше 44 тисяч дорослих у віці від 45 років, які проживають у Франції. Учасники, за якими спостерігали 7 років, періодично заповнювали анкети про продукти, які вони їли за попередні 24 години. Протягом періоду дослідження померло близько 600 учасників.
В середньому близько 30% калорій, які вживали учасники за день, походили з ультраоброблених продуктів. З ростом частки таких калорій на 10% було пов'язане з 14% підвищенням ризику смерті.
Як писав OBOZREVATEL, раніше медики назвали популярні дієти, які можуть не тільки не знизити вагу, але і збільшити її.