Інакше перетвориться на отруту! Вчені розповіли, як правильно заварювати чай

Інакше перетвориться на отруту! Вчені розповіли, як правильно заварювати чай

Німецькі вчені розповіли, як правильно заварювати чай, щоб не перетворити напій в отруту.

Про це пише The Gal Times, з посиланням на експертів німецького Федерального інституту оцінки ризиків.

Вчені відзначили, що щоб уникнути неприємних наслідків потрібно строго дотримуватися інструкції на упаковці. Адже чай це натуральний продукт, в якому можуть міститися вкрай небезпечні дріжджі, бактерії, цвіль або патогенні мікроорганізми, такі як сальмонела. Тому чай необхідно заливати окропом і заварювати мінімум п'ять хвилин.

Читайте: Смачніше й корисніше: як правильно заварювати чай

При цьому перетримувати заварку теж не потрібно, адже тоді такий чай не принесе ніякої користі.

Фахівці попередили, що при покупці потрібно звертати увагу на упаковку з чаєм. Вона повинна бути цілою і містити інформацію про склад продукту, виробника, термін придатності або дату його завершення.

Ознакою якісного продукту є добре скручені чайне листя приблизно однакового розміру і кольору.

Як повідомляв OBOZREVATEL, надмірне споживання рідини шкодить здоров'ю, підвищуючи розпад білка і сприяючи вимивання вітамінів і корисних мікроелементів з організму.