Смачніше й корисніше: як правильно заварювати чай
Правильне заварювання чаю забирає більше часу, однак таїть у собі безліч переваг.
Як передає "Новое время", під час приготування чаю потрібно використовувати м'яку нефільтровану воду і не доводити її до кипіння.
Найгарячіша вода (90-95 градусів) використовується лише для улунів, пуеру і червоного чаю. Для жовтого і білого – 85 градусів, а найбільш прохолодна (75-80) – для зеленого.
Також слід дотримуватися правильної пропорції: 10 г чаю (чайна ложка) на 200 мл води.
Читайте: Вчені заявили про небезпеку чаю в пакетиках: в чому справа
Напій потрібно заварювати протягом двох-трьох хвилин, категорично не рекомендується використовувати пластиковий чайник.
Смак сповна відчувається лише після повторного заварювання, а перше потрібне для того, щоб розкрити смак чаю і видалити пил з листя.
Якщо чай хороший, то його можна заварювати до 10 разів, збільшуючи час процедури щоразу на пів хвилини.
Як писав OBOZREVATEL, раніше фахівці назвали дев'ять властивостей зеленого чаю, які можуть зіпсувати здоров'я.