Їжа, що тамує голод і не підвищує апетит

Їжа, що тамує голод і не підвищує апетит

Наша їжа має бути простою: у продуктах, приготуванні.

Але включати всі нутрієнти (харчові речовини), які не лише підтримують нашу життєдіяльність, але зміцнюють тіло, реалізують потенціал здоров'я, закладений в кожному з нас.

Наше харчування має відповідати простим вимогам:

1. Бути протизапальним -- тобто свіжим, не смаженим, без використання продуктів, які стимулюють запалення, і включати ті, які борються з ним: мононенасичені жири (олеїнова кислота з оливкової олії extra virgin та авокадо), горіхи, поліфеноли ягід, з різних видів зелені, бобових.

Відео дня

2. Оздоровлювати мікрофлору кишечника -- квашені продукти, ягоди, які пригнічують розмноження хвороботворних мікроорганізмів у кишечнику; клітковина овочів та бобових. Ці продукти багаті пребіотиками -- клітковиною, яка вибірково живить наші хороші бактерії. Кисломолочні продукти (йогурт, сири) посилюють дію пребіотиків, бо містять пробіотики - корисні мікроорганізми.

Читайте: 5 лучших витаминных напитков зимы

3. Мати низький глікемічний індекс (ГІ), тобто не сильно піднімати рівень цукру (глюкози) в крові, і, відповідно, інсуліну (гормону підшлункової залози, який транспортує глюкозу до всіх клітин тіла).

Чим нижчий ГТ, тим менше ушкодження білків організму, тим подовше служитиме нам наше тіло і меншим буде ризик розвитку хвороб старості -- атеросклерозу, гіпертонії, цукрового діабету 2 типу, ракових захворювань, деменції і. тп. Низький ГІ мають овочі, бобові, несолодкі фрукти та ягоди, корисні жири.

4. Покращувати роботу головнго мозку. Це корисні жири -- горіхи, оливкова олія, авокадо. Складні вуглеводи у вигляді мультизернового хлібця та ягід покращують проникнення дофаміну через гематоенцевалічний бар'єр і сприяють хорошому настрою.

5. Бути смачним та насичувати. Клітковина бобових і низький ГІ не дають різкого стрибка гормону інсуліну, тому відчуття голоду довго не наступає. З початку сніданку минуломайже 6 годин, їсти зовсім не хочеться.

Читайте: ТОП-5 самых полезных продуктов ноября

Сніданок на двох.

- Сочевиця варена з додаванням чайної ложки оливкової олії.

- Салат із ріпчатої цибулі, фети, в'ялених помідорів, хрусткої соковитої, з горіховим смаком, мікрозелені соняшника "Ензимчики", помідорів, оливкової олії.

- Домашня фокача (прісний хлібець) із органічного мультизернового борошна українського виробництва (входять борошно, вода, сіль, трави)

- Квашені капуста і огірки, морська капуста, авокадо, броколі.

- Горіхи.

- Половина граната.

Їжа, що тамує голод і не підвищує апетит
disclaimer_icon
Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням...
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки