Їжа у фритюрі: з'ясувалася смертельна небезпека смажених страв

Їжа у фритюрі: з'ясувалася смертельна небезпека смажених страв

Страви, приготовані у фритюрі, незважаючи на свою велику популярність, небезпечні для здоров'я і можуть скоротити тривалість життя людини.

У рамках нового дослідження, проведеного вченими з Університету Айови, опитування про харчові звички і стан здоров'я пройшли 100 тис. жінок у віці від 50 до 79 років, пише Focus.

"У жінок, які регулярно вживали їжу, приготовану у фритюрі, частіше виявлялися захворювання серця. Це, можливо, пояснюється тим, що жирна їжа сприяє появі зайвої ваги, від якої, в свою чергу, страждають серце та інші органи", - йдеться в статті.

Той, хто вживав приготовлену у фритюрі їжу один і більше разів на день, на 8% збільшував імовірність передчасної смерті від серцевих захворювань. Від зайвої ваги страждала третина учасниць, що споживала смажену їжу як мінімум один раз на тиждень.

Читайте: Їдять і не товстіють: розкритий несподіваний секрет стрункості

"В цілому, нам вдалося виявити, що споживання приготованих у фритюрі продуктів харчування має відношення до вищого ризику смерті від різних причин, зокрема і від серцево-судинних захворювань", - підсумував результати дослідження Вей Бао, старший викладач Коледжу охорони здоров'я при Університеті Айови.

На OBOZREVATEL ви можете дізнатися рецепти корисних страв, які не шкодять здоров'ю.