Лікар назвала найнебезпечніший продукт в спеку
У спеку завжди хочеться охолодитися чимось морозним, тому попит на морозиво злітає в рази.
Однак цей продукт, як виявилося, в спеку якраз заподіює шкоди організму, стверджує гастроентеролог Мирослава Опришко, передає ГолосUA.
Читайте: З морозивом і алкоголем: як худнути без відмови від "грішків"
"Влітку дуже поширені отруєння молочною продукцією - вона дуже швидко псується і проявляється це не відразу. Морозиво на перший погляд не несе ніякої загрози - вважається, що в холодному середовищі бактерії не розмножуються (це дійсно так). Однак при цьому не у всіх магазинах, правильно зберігають ці ласощі. Якщо морозиво підтануло і знову було заморожене - воно вже є потенційно небезпечним. Адже суперечки в таких умовах починають активно розмножуватися, що і може стати причиною отруєння ", - пояснила лікар.
Читайте: Створено унікальний морозиво, що продовжує життя
Експерт рекомендує ніколи не купувати деформований морозиво в стаканчиках або прилипле до стінок морозилки ескімо.
До речі, та ж сама небезпека криється і в молочних коктейлях. Молоко, яке довго простояло на сонці або в спеці несе додаткові ризики. Тому варто зовсім відмовитися від покупки молочних коктейлів на вулицях і в кіосках.
Раніше "МедОбоз" розповідав, як вибрати безпечне морозиво.