Лікарі розповіли, кому не можна їсти помідори і чому вони небезпечні
Помідор – дуже корисний і навіть незамінний овоч завдяки унікальній речовині – лікопену, що знижує ризик захворювань на деякі види раку та серцево-судинні захворювання. Однак деяким людям краще вилучити томати зі свого раціону, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.
Зокрема, краще відмовитися від вживання цього овоча, якщо він викликає у людини печію, зазначила у своєму Instagram лікарка-дієтологиня, ендокринологиня Альбіна Комісарова.
"Але це індивідуальна реакція, а не рекомендація для всіх", – зауважила лікарка.
Також вона розвінчала міфи про вживання цього овоча, зокрема про те, що помідори багаті дубильною кислотою, яка підвищує кислотність шлункового соку і може призвести до виразки.
"Концентрація шлункового соку шикарно регулюється нашим організмом залежно від їжі, що поступає, і вже точно жодний продукт не здатний викликати виразку або гастрит. Туди ж і цитрусові", – зазначила вона.
Нагадаємо, що помідори багаті на мінеральні солі та мають слабку сечогінну дію. Тим, хто страждає від затримки води, краще не додавати їх сирими в кожен салат. Водночас їх варто поєднувати у салатах із сирою цибулею, оскільки вона протидіє затримці та поліпшує нирковий дренаж.
Водночас помідори рекомендовано їсти жінкам страше 50 років, оскільки вони здатні захищати шкіру від пошкоджень і передчасних зморшок.
Як повідомляв OBOZREVATEL, томати допомагають боротися з раком. Їх корисні властивості збільшуються після термічної обробки. Також було опубліковано топ-10 маловідомих корисних властивостей помідорів, про які варто знати кожному.