Названа головна небезпека грибів
Гриби багаті білком, в них немає жирів, але міститься вітамінів, корисних макро- і мікроелементів. Тому гриби часто прирівнюють до м'яса.
Разом з тим фахівці не вважають гриби дієтичним продуктом і не рекомендують навіть абсолютно здоровим людям включати їх в постійний раціон, передає РІА Новини. Зокрема, міцелій, підземна частина гриба, займає сотні квадратних метрів і вбирає як корисні, так і шкідливі речовини.
Читайте: Гриби дітям. Коли і які?
Гриби протипоказані страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а здоровим рекомендується обмежувати вживання грибів, не більше 50-100 грамів в день. Так, поживна цінність грибів нівелюється властивостями грибний клітковини - хітину. У природі ця речовина надає жорсткість клітинній оболонці грибів і панцирів комах, але вона практично не перетравлюється людиною.
Потрапляючи в організм, така клітковина перевантажує шлунково-кишковий тракт, особливо слизову шлунка і підшлункову залозу. Переїдання грибів загрожує кишкової непрохідності.
Читайте: Медики в шоці! У італійця в легенях виросли гриби
Крім того, в грибах містяться важкі метали (кадмій, ртуть, свинець, мідь, марганець та ін.), Які дуже небезпечних для здоров'я людини. Як правило, рівень вмісту важких металів в плодових тілах грибів в кілька разів вище, ніж в грунті, на якій вони ростуть.
Тому з грибами потрібно бути максимально обережним.
Також читайте на MEDOBOZ про першу допомогу при отруєнні грибами.